@eevinn,
Bazen böyle istemediğimiz durumlar oluyor; sonra da insanlar “misafir sevmiyor” damgası vuruyor. Aslında vakitli misafiri kim sevmez? Güzel hazırlık yaparsın, evini ona göre düzenlersin, planlı çalışırsın ve keyifli vakit geçirirsin. Ama maalesef bazen herkes bu imtihandan geçiyor.
Benim tavsiyem; kendinizi yormadan, elinizden geldiğince ağırlamaya çalışın. Hamile olduğunuzu söylemek istemiyorsanız bile ciddi bir rahatsızlık geçirdiğinizi bildirin. Bir tas çorbaysa çorba, çayın yanına bisküvi gibi kolay şeyler tercih edin. Siz iyi kalple, kızmadan ve stres yapmadan hazırlığınızı yapın. Eğer laf eden olursa, “Elimden bu geliyor, haberim olsaydı daha hazırlıklı olurdum,” dersiniz.
Hamilelikte asıl riske sokan konu stres oluyor, bu yüzden stresten uzak durun. Eğer gelenler eşinizin akrabaları ise eşinize olumsuz bir şey yansıtmayın; bu en değerli anlarınızı gelen insanlar için kavga gürültüyle hatırlamayın. Sevgi dolu olun ama kendinizi de “süpürge” etmeyin. Gelen kişilerden açıkça yardım isteyin; zaten aklı olan o kadar uzun süre kalmaz. Vesselam.