Hial75 Eşimin maaşı 75 bin, kadrolu sınıf öğretmeni. Bende çalışmıyorum. Tek maaş. Dışarıdan yeri gelir yemeğimizi de yeriz, alışverişimizi de yaparız. Ben berekete çok inanıyorum. Bizde her ay normalde 1 büyük altın alırdık. Ama şimdi artık bayağı kısmaya karar verdik. Kasımda araba aldık. Aralık ayında kayınvalidemin umre işi vs çıktı, eşim para gönderdi, arabanın lastikleri komple yenilendi. Bizde kartla alışveriş yaptık bebeğimiz için, bütün herşeyini eksiksiz aldık şükür. Ocak ayı maaşıyla bebeğin ihtiyaçları ödendi, ekstra eşimin telefonu bozuldu mecbur telefon almak zorunda kaldık Ocak ayında. Şubatın 15’ini heyecanla bekliyorum. Şuan 39 haftalık hamileyim. Bebeğimiz için Akika kurbanı kestireceğiz nasipse bu ay. Bir de yapabilirsek 1 yarım 1 çeyrek şeklinde konuştuk. Belkide gram olur bilemiyorum. Şuan altın fiyatları arttığı için maaş ve giderler altını karşılamıyor. 1 yarım 1 çeyrek yada gram ne gelirse yapmayı düşünüyoruz. Ayriyeten araba almıştık, bebek doğmadan alalım diye, onun yaklaşık 7 büyük cumhuriyet altın borcu var. Daha başlayamadık ona. O da temmuz ayında bitiririz diye hesapladık, Allah denk getirsin. Onu verdikten sonra da artık ev için birikime başlayacağız nasipse. 🤲🏻 Bu devirde ne kadar birikim yaparsak o kadar iyi. Artık herşey çok pahalı. Paranın kıymetini bilmek lazım.