twobabymomm bebis270_ benim bebeğimde 17 haftalık falan oluyor. kızımda 10 gün tutabilmistim ama bunda kazaya birakicam heralde . Dinimiz kolaylık dini illa tutacaksniz diye bir şey denmemis sonradan kazasını yaptıktan sonra bence sorun olmaz 🫶
Bebegim3444 bebis270_ eşimin annesi eşime hamile iken tutmuş beş yada altıncı gündü galiba gün içinde su içmediği için çocuğun suyu bitmiş ve erken doğum oldu yaşam mücadelesi vermiş. Doktor da tamamen eşimin annesini suçlu bulmuş hamile iken oruç mu tutulur diue. Bence tehlikeli hamile iken oruç tutmak. Borcunu sonradan tutarsın.
seydek Ben de 5 haftalık gebeyim Ramazan başlangıcında 10 haftalık oluyorum. Tutmakta bir sakınca oluyor mu merak ediyorum..
_Medine seydek erken gebelikte sıkıntı olmaz dedi doktorum ben oruçta 8 aylık olcagim için rahim kasılır erken doğum riski var dedi tutamicam o yüzden
bebis270_ Bende 15 haftalık hamileyim etrafındakiler tutma diyor bebek ac kalır diyorlwr gelisim.icin
seydek bebis270_ Aslında yine iki öğün beslenmiş oluyorsun. Sahuru aksatmadan iyi yemek lazım. Tabi doktorlar bu konuda ne der bilemiyorum.
bebis270_ Bende 15 haftalık hamileyim etrafındakiler tutma diyor bebek ac kalır diyorlwr gelisim.icin
HNur55 ben tutmayacağım hem son haftalara yaklaşmış oluyorum hem de başında da olsaydım mide bulantıları yüzünden tutamazdım, şuanki ihtiyacımız az az sık beslenmek ve bol su içmek bence riske atmaya gerek yok
cylnboran04 bebis270_ Gebelıkte oruç tutulmaz 7 aylık bı bayan oruc tutmus bebegı gelısemedıgı ıcın olmus
atesvesu bebis270_ dinimizde herşeyde bir kolaylık var hamile kadınlara da Rabbim bir kolaylık nasip etmiş ben tutmayı düşünmüyorum çünkü bebeğin suya yiyeceğe ihtiyacı var bir kaç saatte bir bulunduğu suyu tazeleniyor kazaya bırakacam bende , oruç zamanı 7 aylık hamile olmuş oluyorum birşeyler yemezsem midem çok kötü oluyor kaziniyor
esraezerr bebis270_ hayır tabiki tutmayın vücut uzun süre susuz kalmamalı ani tansiyon düşüşü yaşanabilir zaten gebe bir kadının dinde de tutma zorunluluğu yok ki 🤷♀️
ylnydgd bebis270_ tutulması lazım bence doktorlar da insanların dini hassasiyeti gereği bir şey diyemiyor ama sürekli su içilmesi gereken bir dönem gebelik. Uzun saatler susuz kalmak bence çok doğru değil. Normalde aksatmadan tutan arkadaşlarımın da hiçbiri gebelikte de emzirirken de tutmadı. Gerekirse ilerleyen dönemde kazasını yaparsınız.
endlesslove1 Bu konuda bende ne yapacağımı bilmiyorum kan sulandırıcı kullanıyorum sabah akşam günde 2 kere progestan kullanıyorum orucumu da tutmak istiyorum
beyza0007 Ben ilk gebeliğimde tuttum (doktorumun izni ile )6 ayımda Ramazan ayına denk gelmişti çok da güzel geçti ama sahura kadar uyumadım kuruyemiş meyve ve o gün canım ne istediyse onları saat başı yedim suyumu da içmiştim bebek bir ayda 400 gram almıştı doktor çok iyi demişti şimdi yine hamileyim sanırım 7. Ayıma denk gelecek tekrardan tutmayı düşünüyorum sağlık problemim olmazsa
Keziban bebis270_ iki evladımda da tuttum şükürler olsun bir sıkıntı olmadı üçüncüye hamileyim Allah nasip ederse dört aylık olacak yine tutacağım Allahın izniyle diye düşünüyorum bir aksilik olmazsa sonrasında da tutulabilir Allah bu konuda ferahlık vermiş ama ben sonrasında tutmakta sıkıntılı olanlardanım🤭
1ogrencianne bebis270_ ilk gebeliğimde tutmadım sonlarına geliyordu çünkü bebegin en çok kilo aldığı zamanlardı. Bu gebeliğimde de 22 haftalık falan olacak. Doktora bir danışırım ben de