Kızlar ikinci doğumum. İlki de hızlı olmuştu ama ikinmada zorlanmistim. Bu süreçte nefes egzersizleri çok işe yariyormus. Saat 7.30 da sancılarım başladı. Düzenli takip ettim. Her sancida nefes alip verdim. Hastaneye gidene kadar evi temizledim hep ayaktaydim. 13.00 te hastaneye geldim. Nst ye baglandim. Sancilar düzenli cikti. Haftasonu olduğu icin özel hastanede doktorum yoktu. Öncelikle ebe süreci yönetti. Tam açıklığım vardi. Sancılar 80 ne kadar cikiyordu. Nst deyken suyum patladı sonra doğumhaneye alindim. Bi kac kere sancım geldi. Ebe ikinma dedi. Kontrolsuz yirtilma olmamasi için simdi ikinma dedi. İkinmamaya calissam da dayanamiyordum. Nefes alip vermemi söyledi. Sonra nöbetçi doktor geldi. Doktor artik ikinabilirsin dedi. İkindim ve ikinirken rahatladim resmen bebegin kaydigini hissediyordum. Nefesim bitince tekrar nefes al ikin dediler yine ikindim ve bebek doğdu. İkinmakta ve sancilarda zorlanmadim. Sancilara karşı direncli oldum hep süreci iyi yönetim. O anda acı değil bebege kavusacagim için mutluydum. Doktor kesik atmadi sadece içerde bir kac yirtilmam olmuş ama doktor dikişin yok gibi düşün dedi ve gerçekten kesikteki gibi ağrı sızı hissetmiyorum. Saat 14.56 da kızım 3900 gr doğdu.