EminaT Başınız sağolsun, çok üzgünüm. Benim de 25.haftada sonlandı mayıs ayında, şimdi tekrar hamileyim. Ama size tavsiyem kesinlikle genetik tarama yaptırın. Wes testi var. Hatta aslında hastanede bebeğin kan örneği varsa onu da inceleyebilirler. Anne baba bebek kanını. Tekrarlayan düşükler de varsa yapılması elzem görünüyor. Sizdeki bazı genetik bozukluklar sebebiyle oluyorsa bazen doğal yolla hamilelik yasaklanıyor, sağlıklı embriyolarla tüp bebek önerebiliyorlar sadece. Allah tekrar yaşatmasın.
Benim tam 8 ay oldu ama hala içim yanıyor. Maalesef acısı geçmiyor, Rabbim cennetinde kavuştursun. Ben destek amaçlı yas kitapları okudum, instagramda falan perinatal kayıp yaşamış annelerin olduğu gruplar var, onlara katıldım. Bir nebze olsun aynı şeyleri yaşamış kişilerle konuşmak iyi geldi. Ama psikolojik destek şart diye düşünüyorum. Dua etmek rahatlatıyor ama bana yeterli olmadı. Panik ataklarım başladı, psikiyatriye de gittim. Antidepresana başlamıştık. Derken hamile olduğumu öğrendim tekrar, ilacı bıraktık. Şükür şu an panik ataklar gelmiyor, ama yine de idare edemesem doktor devam ettirecekti hamilelikte de. Evlat acısı en ağır yas, şunu yap geçer diye bir şey yok maalesef. Rabbim imtihanınızı kolaylaştırsın inşallah 🙏🏻