ecemmm123 benim de aynı genim homozigot ekstra bir de protrombin heterozigot çıkmıştı, geri kalanlar normaldi. İlk gebeliğimi kaybettik malesef, hemen akabinde vermiştik genetik testlerimi. 2. Hamileliğimde hem kan sulandırcı hap hem de 0,4 oksapar kullandım. Maalesef aynı haftalarda tekrar kalbi durmuştu. Sonrasında genetik test verdik eşimle, gluten hassasiyeti dışında çok kaydadeğer birşey çıkmadı çok şükür.. 3. Gebeliğimde doktor değiştirmiştim. Ama maalesef o da boş gebelik olmuştu. Doktorum bunu hepsinden ayrı tuttu boş gebelik bambaşka bir durum demişti o zamanlar. Onu da atlattıktan sonra çok şükür tekrar hamile kaldım. Bu sefer her tuşa basarak gidelim dedik. Beslenmeyi değiştirdik direkt. Hematoloji doktorumu da değiştirmiştim. Hamileliğimi öğrendiğimde ecopirine başlamıştım. Keseyi gördükten sonra da 0.6 enox başladık. Her ay düzenli kan kontrollerimi veriyorum. Ayrıca endokrin takipliyim (tiroid kanseri/ameliyatı geçmişim var) çok şükür 23. Haftadayız şimdi.. zorlanıyorum tabii ki devamlı kontrol altında olmak, glutensiz beslenmek oldukça zor. Mağlum hamilelikte insan her canı istediğini yerken ben yiyemiyorum ama hiçbirisi önemli değil benim için. Sağlıkla, vaktinde kucağımıza aldığımız günü görene kadar ben hepsine katlanırım dedim. Allah isteyen herkese sağlıklı bebekler nasip etsin. 🤲🏼