1ogrencianne cevrik ben de yaptırmadım doktor aldırır mısın öyle bir şey olsa dedi ben de hayır dedim. Çevremde birçok kişiye %100 engelli olacak çocuğun dediler hepsi sağlam doğdu dedim o yüzden istemiyorum yanılma payı yüksek gibi dedim doktor da tamam dedi. Ama detaylı ultrason yaptır dedi onu yaptıracağım ben
cevrik 1ogrencianne detaylı ultrason hangi ayda acaba devlette var mı? Randevuyla mı oluyor yaptıran varsa bilgi versin ☺️
NimetDilmen cevrik Ben ikisinide yaptırmadım. Sadece ayrıntılı ultrasona qirdim olası bi durumda doqumdan sonra yapılcak olanı yapsınlar diye. Benimde akrabama down sendromlu dendi bebeqini aldrcaktı ve sonra saqlıklı doqdu
1ogrencianne cevrik canım 19-25 haftaları arasıymış benim bulunduğum ilde yalnızca üniversitede yapılıyor. Önce bana gün verdiler bakacaklarmış ultrasonda sonra da detaylı için gün vereceklermiş fiyatını sormadım ben de her ilde değişiyor devlet de yapıyor özel de 😊
Mayasey cevrik %80 ihtimal demişler. %100 dememişler... O da %20 lik dilime girmiş. Bu testler sadece olasılık ihtimalleri i verir. Yaptırmak zorunda değilsiniz. Canınızı çok sıkacaksa, özürlü doğsa da kabulum dersenİz yaptırmayın.
Mayasey cevrik ikili ya da üçlü test sonucuna göre çocuk alınmaz. Risk yüksek çıkarsa amniyosentez ister ya da fetal dna ister. Aldırıp aldırmamak yine de annenin kararıdır.
Elifkonuk cevrik valla ben hepsini yaptirdim.. doktor ne uygun görüyosa.. bu ikinci hamileliğim biiznillah bu evladimda da bişey gözükmedi hamdolsun.. şeker yuklemem var işte bakalim tek dusundugum o yaptirma konusunda sanirim onu da yaptiririm ben bu kafayla 🤭 Rabbm hepimizin evladini sagsalim bizlere bagislasn insallh 💓
mom_to_be 2 li 3 lü hiçbirini yaptırmadım detaylıya da karar veremedim son yıllarda çıktı bu.hastanelere ekmek kapısı resmen o kadar yüksek ki fiyatlar resmen soygun
Mayasey Smyym eskiden çok fazla ölü doğum yaşanıyordu. İnsanlar korunma yöntemi bilmediği için acımasız yöntemlerle çocuk düşürüyolardı. Ama ne var.. Yaşları çok gençti ve çok çocuk sahibi olduklarından bu zamanki kadar değerli de değildi bebek sahibi olmak
Nurbanu29 Bende 20+6 olduk daha hiç bir test yaptırmadım doktorumda zorlamıyor sadece ayrıntılı ultrason çektireceğim diğerlerine güvenmiyorum sen bilirsin yine
Sdnurr cevrik yaptırın arkadaşlar içinizde kuşku düşürmek istemiyorum ama yaptırın derim ilk hamileliğimde ilk hevesimde sevimcimde ikili test yaptırdık öğrendikki bebek anensefali ve bunun tanısıyla bebek alınmak zorunda kalındı bende öyle diyordum aldırmam canı veren Allah şifasını da sabrını da verir diyordum ama o an öyle şeyler öğreniyorsunuz ki mecbursun oluyor 12.haftamda gebeliğim sonlandırıldı şu an tekrar hamileyim ve bugün randevum 2 li test yaptırıcam dilerim hepimiz sağlıkla kucağımıza alırız Allah’a emanet olun ☺️🥰
Sdnurr Smyym anensefali tanısında onun yedikleri yarar değil zarardı rahim suyunda eriyip zehrini verdiğinde benim hayatım tehlikeye girdiği söylendi ve doğduğunda sadece 7 gün yaşayan bebekler
birdirbir Bi hengame ile Yaptırdım ve pişman oldum. Hiç gerek yokmuş. 2 li testimde risk çıktı. Doktor amniyosentez istedi. Sonlandırmayacağım bi gebelik için, amniyosentezin riskini almak benim için imkansız bişey. Doktora da söyledim. Sonuç değişmeyecek benim için. Onun kalbinin durmasına onay veren ben olmayacağım. Sadece Bir gün bile yaşayacak olsa, yaşayacak dedim. benim hayatımı tehlikeye sokan bir durum yokmuş. Tamamen bize bağlı karar. Rabbimin sınavından kaçılmaz. Şimdi kaçtığını kurtulduğunu sanırsın ama başka şekilde tekrar gelir önüne. Ben korkarım ilahi adaletten. Döner dolaşır bulur mutlaka. Rabbimin hikmetine sual sormak ne haddimize...