Betusm Seyyyma7 ben medical park hastanesine gidiyorum orda yaptirdim bu arada üstte gördüm bi arkadas yazmisda oyle biseyin icine su katmadilar benim gittigim yer acılmamis kutu kola gibi teneke kutuydu
Krdgzm Zararlı olacak birşey yok. Küçücük 1 şişe şekerli su normalde tükettiğimiz tatlı porsiyonu kadar. Iyiki yaptırdım şeker büyük sorun gebelikte. Mesela eltimin şekeri yoktu testte gebelik şekeri cıktı ona göre besleniyor artik. Ne olur ne olmaz riske atmamak lazim😊
Seyyyma7 Nurrrrr teşekkür ederim çok sağol canım 🙏 bende yaptıracağım randevumu sabah erkene alayım o zaman
Seyyyma7 Esra7261 Anladım canım bende tüketiyorum bazen fazlasıyla dikkat edeyim bari 1 ay sonra kontrol 😂
Esra7261 Seyyyma7 beyaz ekmek, hamurlu herşey, makarna, pirinç pilavı, bal, pekmez, havuç, şekerli yiyecekler, çikolatalı ürünler, bisküviler... vs bunların hepsini bıraktım. Meyve dahi önerilmiyor. 3 ay kaldı bebişler sağlıklı olsunda dişimizi sıkıcaz
Mrvaydn18 Seyyyma7 ben doktoruma sordum hiçbir zararı yok dedi. Verilen şeker 2 dilim baklava ile aynı imiş. Bu şeker yüklemesinin kadınlar arasında bir şehir efsanesi olduğunu düşünüyorum artık. Doktorunuz üç aylık şeker, açlık ve tokluk şekeri testini yapıp gerekli gördü ise yaptırın derim. Şahsen benim bu üç testte normal çıktı ve ailemde de şeker hastalığı yoktu doktorum gerekli görmedi şayet görse idi tabiki yaptırırdım. En iyisini doktor bilir canım boşuna 6 okumuyorlar ki 🤷🏻♀️
YavruKartal1903 Seyyyma7 Hamile arkadaşlarınız senelerce okuyan doktorlardan, Proflardan daha iyi bilebilir mi sizce? Lütfen hem sizin hemde bebeğinizin iyiliği için sadece tıp hekimlerine kulak verin. Bende yarın yaptırıcam suyum fazla şeker ihtimalim varmış. Bırakın tatlıyı meyve bile sınırlı sayıda yiyorum. Umarım yoktur şekerim diye umut ediyorum.
Deletedmom277 Seyyyma7 şekerli sudan önce açlık tokluk testi yapılıyor testin sonucuna göre doktorun gerek görürse yapalım diyor benim doktorum gerek görmedi o yüzden ben yaptırmadım
Esra7261 Deletedmom277 ama o sonuç pek sağlıklı olmayabilir. Yani tokluk şekeri baktırdığınız sırada şekerli bişey yemediyseniz şekeriniz normal çıkmış olabilir
Nursemomm Seyyyma7 nerdeyse hergün bu tazr post açılıyor sorduğunuz kişilerin tıbbi bilgileri yoksa itibar etmeyin ve ogtt nizi kesinlikle yaptırın burda diyabeti çıkıpta diyet dışındada tedavilere gerek görülen kişiler bile oldu
Misskaynak Seyyyma7 kola içiyoruz milyon zararlı şey tüketiyoruz ama olay şeker yüklemeye gelince herkes tü kaka diyor bende etkilenip yaptırmak istememiştim ama doktord babasının hayrına istemiyor sonucta teşhis yada tedavi amaclı yaptırılmalı demekki ve bende yaptırmaya karar verdim canm