Seyyyma7 Gebelikte şeker takibi çok çok önemli. Sana verilen şekerli suyun şeker miktarı 2 dilim baklavaya eşdeğer sadece. Gün içinde bile ondan daha fazla şeker tüketiyorsun emin ol. Ama şekerin ölçülüp tespit edilmezse ve eğer gebelik şekerin varsa bebekte körlük, işitme kaybı, diyabet başta olmak üzere çok ciddi hastalıklara sebep oluyor. Ben şeker yüklemesi yaptırdım bebeğim şeker hastası oldu diyenlere asla inanma. Şeker takibine geç kaldıkları için bebeklerinde şeker çıkıyor. Anne karnında tespit edilen şeker tedavi edilebiliyor ama bebek doğduktan sonra çok geç canım. Ablam evde kendisi parmaktan cihazla ölçüyordu. Şekeri normal hep sınırda gibiydi. Bende şeker yok dedi 32. Haftada dr şeker tahlili istedi meğerse gebelik şekeri tavan yapmış. Cihaz arızalıymış. Diyete başladılar ve düşüremediler sonrada insülin vurulmaya başladı. Ayrıca benden 15 gün geride hamileliği normalde ama bebek şeker yüzünden benim bebeğimden önde gidiyordu. Meğerse şekerden şişmiş çocuk. Neyse ki kontrol altına aldılar. Fark edilmese bebeği bile kaybedebilirmiş.