deletedmom43191 G_h1 sezaryen zor normal dogum kolaydır normal dogumda sadece bebek çıkana kadar ağrın oluyo ama sezaryen oyle degil uyusukluk geçince başlıyorsun mucadeleye
breeze06 G_h1 sezaryan zor, normal kolay diye bişey yok. İkisinin de zorluğu var. Normal doğum yaptım 12 saat sancı çektim, sezaryan da sonrasında acı çekiyorlar. Yani acıyı önce mi sonra mı çekeceğine sen karar vermelisin
asil15 G_h1 her doğumun kendine göre zorluğu var ama sezaryen diycem 3. Olucak inşallah normal soğuma gelince hem o kadar acıya hemde o kadar uzun zamanı bekleyemem acıya ne dayanıklılık var neee sabır artı normal doğum sonrası bir sürü olumsuz şeyler yasayanlar var yok rahim sarkması yok dikisten oturamamak hiç birini çekemem tamam sezaryendada acı oluyor sonrasında ama en azından genişleme yada özel bölgede dikis olmuyor artı ayağa kalkıp bol yürüyünce 2 haftayı bulmuyor toparlamak
Yazmelegi_ G_h1 normal doğum yaşamadım. Ama benim ilk sezeryanim rahat geçmişti. Şimdi merakla ikinciyi bekliyorum
G_h1 breeze06 tabiki de biliyorım ikisinin zor olduğunu ama illa birinin zorluk oranı diğerinden fazladır
gamze6p @G_h1 ikisi de zor bence tercih meselesi biraz . Ben kedi isteğimle sezeryan oldum şimdi ikinci de tekrardan sezeryan istiyorum. Tabiki zor ama geçiyor
G_h1 gamze6p illa zor olucak candan can çıkıyor ama çok kararsızım ne yapacağımı bilmiyorum çikolata kistim de var
asil15 G_h1 aynen öyle hem o kadar acı cekicem hemde dikis eee sezaryendan ne farkı varki artı ne olursa olsun sonrasında genişleme ve tuvaletini tutamamada yaşanıyorm7s o yüzden hiç o acıyı çekmeye gerek yok sezaryen olunca 10 15 güne normale dönülüyor o nemli olan kendini salmiycaksin
Bir1kelebek G_h1 canım ben hamile değilim hiç de olmadım 😂 olmaya çalışıyorum ama normal doğumun sezaryen dan kolay ve sağlıklı olduğuna tüm kabimle inanıyorum herkesin ki farklı oluyor evet ama genele baktığın zaman normal doğum bizim doğamız da var yani yaratılışımız böyle ( sağlık sorunu olupta sezaryan olanlara bir şey demiyorum 💓) sadece sanırım normal doğumun kolay olması için öğrenilmesi gereken şeyler var bunun için de doktor önemli bide kendin araştırman önemli instegram da ebe cavide var onu takip etmeni öneririm paylaşımlarına bi göz at bence😍
mom_51 Ben 2 sezaryen oldum o an değil ama çıktıktan sonra beni zorladı. Şimdi yine gebeyim ssvd istiyorum. Vajinal doğumuda denemek istiyorum. Her iki doğumda zor ama benim için sonrası önemli çünkü okula giden 3 kızım var. Onlarla ilgilenmem için birde bana bakacak biri olmadığı için vajinal istiyorum. Hemen ayaklanmak işini gücümü yapmak için
BlackFish2113 G_h1 benim ilk doğumum olacak ama annem beni vajinal kardeşimi sezeryan doğurdu onun tercihi sezeryandan yana. Ama bunda benim doğumumun zor olmasının etkisi büyük herkesin aynı olmuyor sonuçta. Bu arada ben de isteğe bağlı sezeryan olacağım
Derya55_ Benimde ilk gebeliğim sezeryan sonrası için zor değilmi normelde ilk çekip doğum sonrası bir daha olmasını istemem çocuk karnındayken agrıyı çekip sonra bir daha olmasını istemem sizce
Keziban G_h1 sezaryen zorunlu bir ameliyat türüdür iki kere normal doğum yaptım elhamdülillah tavsiye ederim üçüncüye hamileyim ama tabii ki bebek risklidir gelemiyor o zaman sezeryan olur lakin Vajinal doğum yani adı üstünde normal doğum en güzelidir
Sedef21 G_h1 iki doğumunda kendine göre zorluğu var normal doğumda doğurana kadar ağrı çekiyorsun çocuk doğduktan sonra bir gün boyunca oturmakta zorlanıyorsun ama en azından ayağa rahat bir şekilde kalkabiliyorsun çocuğunu rahat bir şekilde emziriyorsun sezaryen de doğumdan sonra zor oluyor emzirirken desteğe ihtiyacın oluyor dikişlerinden dolayı ayağa kalkmak daha zor oluyor yani kolay doğum yok ne yazık ki ikisinin de kendince zorlukları var canım