linammm_ eliffd12 benim kızımda hidrosefali ama bizimki erken doğuma baglı beyin kanamasından kaynaklı anne karnında nasıl oluyor bilmem daha sonrası için sorularınız varsa elinden geldiğince yanıtlamaya çalışırım
zeyneplii Benim oğlum Hidrosefali değil ama spina bfıdalı dogdu. Kocaeli Üniversitesi Umuttepe’de Profesör doktor volkan etüşe ameliyat ettirdik, kendısı çocuk beyın cerrahı mükemmel bır doktor . Hıdrosefalılı bebeklerıde amelıyat edıyordu,
atlasedaaa zeyneplii benim de kızım Umuttepe’de doğdu Aykut gökbel ameliyat etti şimdi İstanbul’da özel bi hastanede benim kızımda her ikisi de vardı
patateslimanti Teşhisi koyan doktor ultrasonla bakıp mı söyledi test yaptı mı? Ultrasonla bakıldığında doktorda tecrübeli değilse yanlış bilgi verebiliyorlar. Çünkü belli bir haftaya kadar her çocuğun kafasında sıvı oluyor ve son haftalara kadarda geçiyor. Arkadaşımada beyninde sıvı var demişlerdi hamileliği berbat geçmişti başka doktora gidince herşeyin normal olduğunu öğrendi.
nilaytygr 23 haftalık gebeyim 3 haftadır zehir gibi gebelik geçiriyorum venrikülomegali var dendi kafa büyümesi değil ama sıvı birikimi varmış sınırdaymış amniyosentez istediler ben vermedim başka bi doktora da göstericem sınırdaymış ama büyüme ihtimali de varmış
eliffd12 nilaytygr 24 haftalıkken öğrendim BM’de detaylı ultrasonda şuan 30 haftalık oldum hala beyinde sıvı var perinatolojiye gidiyorum kontrole 3 haftada bir doğumdan sonra ameliyat olup şant takılır dediler
seymakzb nilaytygr merhabalar geçmiş olsun öncelikle, aynı durumdayım detaylıda 1 cm çıkmış tam sınırda. Doktorum perinatolojiye yönlendirdi. Gerildim birazcık son durumunuz nedir acaba?
nilaytygr eliffd12 benimki artarsa banada öyle dediler ama amniyosentez yapıp gebeliği sonlandırabilirizde dediler bende yarın özel bi doktora gözükeceğim
eliffd12 nilaytygr amniyosentez oldum 1 sonucum çıktı temizdi yarın 2 sonucumu alıcam inş temiz çıkar
nilaytygr seymakzb benim henüz yükselme olmadı riskli gebelikte takipteyim canım doktorlar kesin bir şey demiyor
seymakzb nilaytygr içinizi ferah tutun, ben öyle yapıyorum. Allah şifa versin inşallah. Neticede doğana kadar her şey farazi. İyi düşünelim, iyi hissederim. Gebeliğimizin güzel yanlarını doya doya yaşayalım. Siz de çok kafanıza takıp üzülmeyin ❤️
atlasedaaa kvsronlerr normal kontrole gittim ben ölü doğucak sanıyordum doğdu direkt imza attırıp ameliyata aldılar şant takıldı 30 gün yoğun bakım da yattı sonrasında rutin kontrolllere gittik çok fazla ameliyat oldu 35 25 dakika falan sürüyor ameliyat korkulacak bişey değil