36.hafta kontrolünde sezeryan icin gün belirlemeden önce rutin ultrason kontrolu yapildi. Sonra hem kan hem idrar tahlili aldılar. Ve ekg ye yönlendirdiler zemin katta ekg ile baktilar sonucu aldim. Kan ve idrar ögleden sonra verdigim icin ertesi gün cikti. Ertesi gün aneztezi bölümü girisinden sıra alip ekg sonucu ve kan sonuclarina bakarak aneztezi evraklarini imzaladilar(Tavsiyem 36.haftada sabah erken saate randevu alin ki kan ve idrar sonucu ögleden sonraya ciksin tum islemleri bir gunde tamamlayabilirsiniz). Sonra doktorumun yanina gittim sezeryan gününü verdi aneztezi evraklariyla ve kendi adima dogum yazilsin diye bir not kagidiyla birlikte kadin dogum aciline gidip ismimi yazdirmami söyledi. Kadin dogum acil girisinden once sıra aldim sonra iceride yonlendirdiler oradaki deftere yazdilar. Doktor dogum olacagi gun 7.30 da orda olmamizi bor gun once geve 12 den sonra su ve yemek yememem gerektigini soyledi. Dogum olacagi gun acilden sira aldik iceriye tek basima girdim yakinlarim kapida bekledi. Önce form doldurttular esime de imzalarttilar sonra ulrasonda bebege baktilar ve hangi tarama testlerinin yapildigini ve detayli ultrason yapilip yapilmadigini sordular. Sonra kan aldilar idrara yonlendirdiler. Idrari da verdim. Disaridaki sekreterlige yonlendirdiler sonrasonda tekerlekli sandalyeyle dogumhaneye cikardilar l2 ydi sanirim. Orada yan yana yataklar ve arada perde vardi. Kıyafetlerin tamamen cikarilmasini ve onluk giymemi istediler. Kiyafetleri de bohca seklinde yapmami istediler.Sonra sonda takildi. Biraz bekledim onumde 2 kisinin daha sezeryani yapildi. O arada oradaki hemsireler form icin sorular sordular. Sonrasinda sedye geldi ameliyathaneye goturduler. Önce spinal aneztesi icin sirt kisimdan igne yapildi. Sonra sirt ustu kollar acik bir sekilde yatirdilar. Ayaklarim uyusmadi zannettim oradaki bayana soyledim daha uyusmadi diye ama o ara dogum coktan baslamis bebegimin cikisini hissettim agirlik azaldi ustumde meger coktan uyusmus bile bel alti bana oyle geliyormus. Cok agladim bebegimi gorunce hemen yan tarafa goturduler. Oradaki yani basimdaki gorevliler goz yasimi sildi korkma dedi hep teselli ettiler. O kadar iyilerdi ki. Sonra bebegimi gosterdiler ve goturduler bebek esyalarininda kapida 3. Katta beklehen annem ve esimden istemisler. Ameliyat bittikten sonra baska bir odaya goturduler orada supurge gibi isitici koydular. Serum bagladilar ve karnima bastirarak alt kisimdaki kanamaya baktilsr burada canim cok yandi. Serum bitince odaya yonlendirdiler. Oda numarasi buradan sonra belli oluyor. O yuzden baslangicta sadece bebeginizin hemsireye verilecek esyalari yakinlarinizda olsun diger esyalar aracinizda kalsin oda belli olunca yakinlariniz getirir. Bir de terlikle gidin ayakkabi zor oluyor. Sonra odaya aldilar. Ben ozel odada kaldim. Cok rahat ve konforluydu. Cok sukur bebegim de saglikla dunhaya geldi.