esmamnur merhaba benim de yaşım 28 bende de pcos var maalesef. 8 yıllık evliyim klomen 2 defa aşılama vs bir sürü ilaç tedavisi denedim maalesef hiç hamile kalamadım 2023 te bir doktorum boşuna daha fazla boş tedavilere para harcama tüp bebek yap dedi. Bende eczacımızın tavsiyesi üzerine Aret Kamer hocaya gittim oda rahim filmi kan sonuçları vs tek tadivinin tüp bebek olacağını söyledi ve hemen başladım çünkü çok uzak bir ilden gelmiştim zaman kaybı yaşamak istemedim. Tedaviye gelmeden önce ben takviye olarak propolis kullanmıştım iğneler vs 43 yumurta toplandı 17 tanesi 5. Güne gelebildi bir ay rahim dinlendirmesi yapıldı sonra dondurulmuş embriyo transferi oldum. Bebek tutmuştu çok şükür ama bir aylıkken kaybettim maalesef onun üstüne 2 yıl kendime gelip tekrar transfere hazır olmaya çalıştım doktorum biraz kızmıştı 2 sene düşünecek ne var diye ☺️ temmuz ayında tekrar transfer oldum çok şükür yine tuttu 6 aylık ikiz kızlarıma hamileyim ama bu defa koca karı sözlerini dinledim çoğu zaman dinlendim ağır iş vs yapmadım. Bende kiloluydum hatta transfer olurken 73 kiloydum göbek vs pcoslularda zaten oluyor. Size şöyle tavsiyeler verebilirim ;
- Özel bir tüp bebek merkezinde tedavi olacaksanız mutlaka recetenizi aile hekimine tekrar yazdırıp öyle alın ilaçlarınızı
- Tüp bebek tedavisi için rapor çıkarın çünkü kullanılan iğneler falan çok pahalı
- Kanlarınızı mutlaka devlet hastanesinde verin çünkü onlarda çok pahalı olabiliyor maalesef
Bende İstanbul’da tedavi oldum kadın doğumlara falan yakın yerlerde randevu bulup kanları o şekilde hallediyordum. Tedavi öncesi ve sonrası insanı en çok yoran şey sanırım kullanılan ilaçlar hormon vs oldukları için insanı psikolojik olarak maalesef etkiliyor.