MorKelebek54 Kukoss benim oglum da makat gelisli dogdu. Zorunlu sezaryenle dogum yaptim. Donmesi icin yapilan egzersizler var fakat 30. Haftadan sonra cok tehlikeli. Siz bebegin pozisyonunu kordon neresinde oldugunu bilmeden donlesi icin egzersiz vs gibi seyler yaparsaniz Allah korusun kordon dolanmasi olur. Cunku bebegin yeri iyice daralmis durumda oluyor 30. Haftalardan sonrda. Ornegin benek hareket ederien bile bizim canimizin acidi zamanlar oluyor. Egzersiz yap diyen oldu mu bilmiuorum o yizden Onden bunu belirtmek isterim. Sezaryene gelince her dogum bir degil cok sukur ki beni kcol guzel gecti agrim da vs cok olmadi sadece bi oac hafta egilerek yurudum evdeyken daha yavas hareket ediyodum kafam dikislerimde vs olsugu icin. Ama oafam daginikken disardayien normal hizda ve dik yuruyodum. Sizin belki zor agrili olur bilemem kimse bilemez. Herkesin dogum sureci hamilelik sureci cok cok baska. Kiminin kolay agrisiz geciyor kiminin cok agrili. Size simdi burda benim agrisiz oldu diuip ustune bir de sizin de oyle olur korkmayin etmeyin diyemem. Dersem yanlis olur. Korkmayin desem de stres yapmayin desemde bi anne olarak elbette bunlari yasicaksiniz. Kacis yolu da maalesef yok. Bol bol dua edin guzel geçmesi icin. Guzel seyler dusunun guzel olsun. Rabbim herkese hayırlı dogumlar nasip etsin 🥰 mutlu seneler 🧚♀️
Kukoss MorKelebek54 ayy sagolun yasayip gorucez gonul isterki kavusmamiz acısız olsun ama nasipte neyse o korkuyorum dunden beri cok streslendim ister istemez 3 une ne kaldi
MorKelebek54 Aysgulgndz bu cok riskli. O basınçla plasenta dusenilir suyu patlayabilir bebek hareket edip kordon dolanması olabilir hem bebegin hem annenin hayati olarak tehlikeli. Her ne kadar hastane ortami olsada olasi bir acil durumda 1 saniye bile cok onemli. O yizden yapilmamasi uygun degil zaten cogu ebe ve doktor da bunu onermiyor da yapmiuor da.
Baklavaseverim Kukoss Daha önce de böyle bir post açmıştın sanki biraz daha bekle ama artık dönmezse bence zorlamanın alemi yok beklemek istiyorsan tabi ki bekle ama bebeği dönmeyen son anda belki döner diye sancı çekip açılma ile sezeryana giren çok var çevrem de herkeste aynı olmuyor malesef sezeryan abartıldığı kadar korkunç değil herkese söylüyorum dikişlerim ödem topladığı halde 14. Gün de artık bebeğimle gayet rahat ilgileniyordum ilk 1 hafta zor ama ağrı kesici ile geçiyor hatta o kadar ki ben 3. Gün de ağrı kesiciyi de bıraktım daha erken de bırakırdım ama ailem zorla içirdi acı eşiğim yüksek eğer senin de yüksekse çok zorlamaz
Kukoss Baklavaseverim o dikis goruntusu korkutuyo beni onu gördükçe korkuyorum ya aci esigim yuksek nelere dayandim anestezisiz bicok isleme
aboutbehis Cinarsaitinannesi Evet Avrupa’da o kadar nadir ki, gebelik zehirlenmesi bile olsa bir sekilde kontrol altina alip ( alinabilecek seviyedeyse) vajinal dogum yaptirabiliyorlar. Sanki nefret ediyorlar sezaryenden😂
aboutbehis Leylalarr Bence de cok guzel bir olay, dogumu kadinligin dogal akisina birakmak. Bu dogum korkusunu bir sekilde yenmemiz gerekiyor aslinda☺️ Ama bazen de ameliyat gerekiyor iste. Yine de sansliyiz isler rast gitmezse boyle de bir imkanimiz oldugu icin. 🙏🏻
Elfidanur esralgn video vs yok da annem ablama yaptırmıştı afedersin kedi gibi dızlerının uzerıne çöküyorsun bebek kovalarsın ay sürünerek böyle dıyeyım eller yerde dizlerde yerde yürü o sekılde dınlenerek bakalım işe yarar ınsallah
MorKelebek54 Kukoss cok iyi anliuorum canim seni. İnan ki seni cok rahatlatmak isterdim ama maalesef ben buraya destan da yazssam hic bi faydasi olmicagini cok iyi biliyorum (kendimden) sadece sunu diyebilirim kendi korkunu kendin bastirabilirin bunu da bbegini dusunerek hayal ederek yapabilirsin. Tabi korkun anlik olarak gider ama yine de bi rahstlama geliyor insana. Ben hamileyken oglumu dusunuyodum biseye birine benzetiyodum hep onunla hayaller kurup duruyodum. Sonra yine korku basliyodu ama bi kac dk bile olsa korku gidiyodu icimden. Bi dene anlik da olsa bi rahatlama geliyo insana
Baklavaseverim Kukoss Bak şu an seni çok anladım ben de zorunlu sezeryan oldum çok huylanıyorum dikiş yerimden görünmüyor belli bile değil ama yine de çok huylanıyorum dün gece de bunu düşündüm hatta bir psikolog ile görüşmeyi bile düşündüm geçmezse garip bir his tarif edemem eğer böyle takıntın olacaksa bekle kesinlikle bir daha ki doğumumu ben de nasip olursa ssvd isterim galiba
MorKelebek54 Kukoss canim artik normal dikis degil yapistirma yapiliyo. Devlet hastanesinde de yapistirma yapiliyo artik. Asıl adı estetik dikis. Normal dikise gore daha asagida (bikini bolgesindeki killarin tam baslama yerinde) daha kucuk sekilde kesiliyo. Bi sure orda sanki tumsek var gibi oluyo elle bakilinca ama zamanda kenarlardan baslayalarak duzlesiyo. Benim 20 ay oldu tamamen duzlesti o dikis yeri. Sadece cok hafif kirmizilik hatta pembelik var o kadar. Bu neden tercih ediliyor diyorsan da bu suan daha kolay bi kesim islemi ve dikis islemi. Hem vucudun gorulebilcek bi yerinde olmuyor. Ornegin aciksaniz mesela bir gun bikini giyseniz gorunmicek hic bi sekilde. Zaten zamanla o kesilen yer gidiyo cok hafif belli oluyo kirmizi sekilde o kadar
Kukoss Baklavaseverim rahat hareket etmeye korkarim gibime geliyo ya yani nasil anlatsam acilcakmis gibi hahshd
Kukoss MorKelebek54 belli olmasinda degilim hic sanki boyle rahat hareket edemem gibi acilcak diye korkarim urkerim gibi dusunuyorum
supermooomy Bebeğim 36 ya kadar makat gelişti 37 de döndü dediler sevindim ben de vajinal doğum istiyordum sonra 38 de tekrar makat geliş şekli aldı ve doktor daha zor döner dedi oturuyor bildiğiniz dedi daha sonra ben sezaryen günü almaya gittiğimde doğum pozisyonu almıştı 41. Haftada normal doğum yaptım ben kasıklarıma aşağıya doğru sıcak su tutup başına soğuk uygulama yapmıştım kafasını sıcağa çeker demişlerdi ne kadar güvenilir ya da bebeğinizin kendi ve plesanta durumu nasıldır bilemem ama doktorum da özellikle söylemişti ben döndürürüm falan diyenlere sakın izin verme diye eğer olacaksa bir şekilde oluyor korkmayın. Her iki doğumda da kolaylıklar🥰
QueenBahar_ Kukoss ablam çok bekledi 41 e kadar bebek dönmedi maalesef yinede beklemek istiyorsan bkle
Mervezzz 14 secde ayetini oku, ve her ayetin sonunda tilavet secdesi yap , makat geliş bebekler için etkili bir dua yöntemidir, bende bebeğimin kanala girmesi için okuyorum Rabbım nasip eder inşallah
Engusa Kukoss benim de aynı durum 38. Hafta ve dönmedi beklemek bu pozisyonda bebekte kalça çıkığına sebep olabiliyormuş o yüzden 39 a bırakmamaya çalışıyor doktorlar ve makat gelişli bebek doğumu aniden başlar çocuk kendini aşağıya iter sezaryenle alırken komplikasyonları artırabilir dedi doktorum bu sebeple literatür makat bebeklerde aktif doğum başlamadan alınması gerektiğini söyler diye açıkladı ve en son 2014 yılında makat geliş bebeği vajinal doğurttuğunu söyledi sürekli takip etti dönmesi için ama tabi farklı etkenler de dönmesini etkiliyor örneğin rahmin ön duvarında yerleşen plesenta ve bende olan büyük myomlar hareket etmesini dönmesini engelliyor. 39 da döndü 40 da döndü diyenlerin detayını bilmiyoruz kendi durumunuzu ve doktorunuzun açıklamalarını dinleyip ona göre sağlıkla doğurun siz de inşallah 😍 her doğum kendine hastır hayırlısıyla yormadan yorulmadan gelsin bebeklerimiz