yaseminn1234 mutl oğlum 4 buçuk yaşında doğana kadar 5 bucuk olur umarim iyi geçer okula başlamadan buyur
yazcoming mutl çok yerinde bir sebep, oğluşum oğluşum bir anneyim, plansız 2 ye hamileyim şuan kızım olacak, 32 haftalığız hala alışamadım 2. Çocuğumun olacağına. Oğluma olan ilgimin azalacak olması beni çok üzüyor.
mutl yazcoming evet bende tam bu düşüncedeyim. Sanki 2yi oğlum gibi sevemicem. Biliyorum saçma bir düşünce ama ilk anneliği oğlum da tattım
supermooomy Bence ilk çocuk 3-4 yaşında olmalı tuvalet eğitimi oturmuş geceleri deliksiz uyuyor dur yapma falan gibi ikazlardan anlıyor ama aynı zamanda hala oyun çocuğu ve arkadaş gibi büyüyorlar diye düşünüyorum benim kızım aşırı hevesli hem kardeş ne demek bunu biliyor ve bekliyor hem de ona arkadaş olacak araları 4 yaş 4 ay olacak Allahın izniyle 2,5 ayım falan kaldı
mutl supermooomy allah bağışlasın. Oğlum 25 aylık ama maşallah diyim dur yapmadan anlıyor gece deliksiz uyuyor konuşuyor derdini anlatıyor tuvaleti de iki ay içinde alıştırmaya düşünüyorum inşallah bakalım eğer olursa aralarında 3 yaş olacak. Görümcemin çocukları arasında 3 yaş var çok güzel oynuyorlar. Biraz da ordan özendim heralde 😅
supermooomy mutl umarım her şey yolunda gider ve hayal ettiğiniz gibi olur😘🥰 insan anlaşsınlar istiyor tabi benim biri kız biri erkek ondan çekiniyorum bir tek😂😂😂
gkc990_ @mutl büyük kızımla kucuk kızımın arasi 4 yas kucuk kızımla doğacak bebeğimin arası da 5 yas olcak büyük kızımla 9 yas oluyor
defnemert Sibelakta benimde 2 oğlum var büyük 4 yaşında küçük 3 birdaha olsa yaş aralığı iyimi doğana kadar 3 buçuk olur büyük de 5 olcak busene anasınıfına gider yakın mı düşüncenizi söylerseniz sevinirim
Sibelakta defnemert ben 3 yaş idal düşünüyorum eşim de öyle eşim daha 3 doğmdan 4 de istiyorum diyor 3 cocuk 2 yaşına gelsin hepsinin arasında 3 yaş olsun diyor benim cocuklarım 2 side 2 yaşında tovlete alıştı hamile oldumu öğrenir öğrenmez alıştırdım bide cocuklar kücük olunca bir birine cabuk alışıyor oğlum ve kızım bir birlerine cok düşkün 5 yaşındaki oğlum daha kardeşi doğmdan kardeşine isim bulmuş babasına kardeşime şunu alalım bunu alalım diyor kız kardeşi icinde babasıyla konusunda baba bence hazal cipsi istiyor bi hazala. Bi bana getir ne alsa kardeşine de alıyor ama aralarında buyuk yaş olsa bir birlerine alışması zor olur kabulenmezler 2 yaşındaki kızıma bebek videolarını izlemiyorum sen kardeşini nasıl yatırcaksın ayağında yatırcakmış kardeşin kimle yatsın senle diyor kardeşini kim giydirin babam giydirsin diyor şimdi den herşeye hazır lar ama büyük olsa 5 6 yaş kabullenemez oğlum başta istemedi hamilik kardeş düşüncesi şu an cok istiyor ama kızım bebek bebek diye baştan beri istiyor oğlumda şimdi tam alıştı eksik bebeğim onu bekliyorum 4 cocuğı kızım 2 yaşında 10 yaşına girdinde isterim eşim o zaman anlaşamazlar kabulnmez aralarında yaş en fazda 3 yaş dedi hepsinin arasında 3 yaş var birde en güzel yanı oğluma yastı kaldır diyorum kızım koşup kaldırıyor ikiside bır birlerini hem seviyor hem kıskanıyor
MerveLeo mutl benim oğlumla kızım arası 3 yaş olacak tam. Oğluma bakınca hala bebek geliyor. Yaşım 34 olmasa kesin 5 6 yaş derdim. İlgim bölünecek oğlumu ihmal etme düşüncesi beni çok üzüyor
defnemert Sibelakta 29 ocakta 3 yaşında tam abisi agustosta 5 olcak sezeryan doğum yaptım olursa 3.5 yaş olur okul sürecini düşündüm bide çok zor olur mu diye bide ailelerden kimse istemiyor karışıyorlar çok güzel bende sizin gibi güçlü olurum bana dua edin
patateslimanti mutl benimde oğlumla arasında üç buçuk yaş fark olacak biraz daha erken olabilirmiş diyorum. Evet yaş farkı arttıkça abi kardeş abla kardeş oluyorlar arkadaş gibi olamıyorlar bence çok iyi bir yaş. Kendinizi hazır hissediyorsanız hiç düşünmeyin
Sibelakta defnemert inan zorlanmıyorsunz ben cocuklarım ve eşimle meşkulüm ailem 3 cocuğa hep karşıydı hata tepki gösterdiler ben cok korktum ve 2 cocuğmudz doğumdan itibaren destesteksiz tek büyütüm kimse den yardım istemedim annem onun ailesi 3 cocuk fazlalık dedi eşimde dedi siz niye yaptınız size fazlalık bize deyil biz istiyoruz gelip sizin kapınza bırakmıyorum destek beklemiyoruz sitene isterse 10 tane yaparız ayıptır yapcam cocuğuda kimseye sormuyoruz dedi kendi ailesi de benim aileemde sustu onlar desteğe gelmek istiyor eşim Red ediyor biz bize yeteriz eşimde bende cocuk seviyoruz cok şükür madi manevi yetebilyoruz cevremdeki bu konuşmaları yapan insanlara göre cocuklarım cok saygılı cok sesiz bunu onlarda söylüyor saygılı sesiz olmasında şans diyolar 2 cocukda saygılı sesiz olması şans deyil benim ve eşimin yetiştirmesi am onlar sansa yoruyor ve cocuklarımı onlarda cok övüyor anlamdım sansa bağlamalarını insanları umursamayı bıraktım onları mutlu edemezsin ben cocuklarım ve eşimi mutlu ediyorum ailem telefonu acmmasam biz sana demiştik fırsatın yok dimd diyolsr size fırsatım yok diyorum anlamıyor kimse benim icin huzur bozmaz bende kimse için bozamam inan takmayjn mutluysannjz eşin istiyorsa aileyi mutlu etmeyin
defnemert Sibelakta çok haklısın bişey yapsalar hep biz bakıyız hep biz yapıyoz ben zorla çağırmıyorum kendileri geliyor sonra da laf ediyorlar benim çocuklarım aşırı hareketli yaramazlık yapıyor gidiyom annesine senin çocukların düşman başına diyor sinirimden hasta oluyorum bişey diyince ben takılıtılı alıngan oluyorum bana verdiği akılları başkasına verse adam olurmuş çocuklarına laf söyletmez çocuklarım gibi var mı der biz sanki birden bu yaşa geldik aşır derece sinirim bozuluyor ben kendi ailem desen hep biz yardımcı oluyoruz diye kızıyorlar Rabbim bildiği gibi yapsın ben seviyorum çocuk haklısın bida onları dinlemem bize iyi insanlar lazım inanın herkes sevinir olmasın diye gözü düşüyor zaten çok gitmem mecbur olmadıkça Allaha havale ediyorum hepsini kendi ailem de dahil Allah biliyor içimi herşeyi görüyor üzeni kıranı çaresiz bırakanı gözümün içine baka baka söylenenleri zalimce davrananları hakkım zerresi helal değil o kadar çok canım yanıyor ki bazen fakat Allah büyük elbet birgün düzelirler hareketli olmaları iyi sen bu çocuklarla biyere sığamazsın diyorlar sıgmayım rvim var çok şükür insanlıktan haberleri yok Rabbim gönlümdekini nasip etsin vana başka bişey istemem bu dünyada Allah herkesin gönlündekini nasip etsin isteyen herekese her iki nimetide tattırsın bende yeterim inşallah çocuklarıma herşeye banada dua et tşk ederim güzel yorumların için 🥰🥰🥰
bsrm mutl benim oglum ilk torundu ve kayinvalidemlerle yasiyordum aşiri hareketli ve sımartilmuş bir cocuktu 4 yaşina kadar düşünmedim 4 ten sonra da hemen olmasi düşuklerim oldu şimdi hamileyim aralarinda 7 yaş olucK ama oğlum yaramazligi da biraktı şuan beni zorlamiyor çok şükür. Görümcemin kizi 4 yaşinda yeni dogum yapti ama kizi cok kiskanlik yapiyor rahat vermiyor. Cocuga görede degisiyor. Evet benimkinin arasinda cok yas var ama beraber pek oynamicaklar belki ama benn suan psikolojik olarak rahatim cok şükür. Cocuktan cocuga da fark var bence
1ogrencianne mutl 2. Çocuğa bakacak gücü kendinde buluyorsan maddi manevi yapabilirsin 😊 benim arkadaşlarımın cocukları arasında genelde 4 yaş var çok zorlandıklarını ilk cocuğun cok kıskanç olduğunu söylemişlerdi. Çalıştığım için tayin işleri şu bu derken bizimkilerin arasında da 7 yaş olacak inşaAllah. Ama benimle birlikte 2 kişi daha hamile benimki onlarla oynar diye düşünüyorum oğlumun ayrı arkadaş çevresi var😂😂
Sibelakta defnemert cnm ben buna cok inanırım ben yaşdım bireyden bahs edim cocuklarımı desteksiz yetiştirdim icin davranışlarına ben tek karar veriyordum eşimde destek oluyordu benim yok dedime eşim evet demedi ama annem illa gel bize bi kac gün dedi gittim gittim pişman oldum cocuklarımın gözünü bişeyde bırakmadım ama şımarıkda olmasına izin vermedim şart koştum cocuklarıma annem e gittimde yeni bu sefer hamileyim 2 cocukla gebe olarak gittim annemin yanında oğlum asla beni takmadı ben tablete saatlik veriyorum annemde elleme cocuk diyordu oğlumda beni takmayıp annem sen izin almaya başladı sinir oldum anne beni takmıyor artık karışma dedim annemde sen cocuğna tablet alıyorsun bana niye kızıyorsun diyor parayı boş boş harcıyorsun diyor ben zaten her istediklerini alıyorum ama saatlik izinleri var ama annem cocukları yarışına kalkışna kadar müdahale ediyordu ve beni cocuklarım anne olarak görmemeye başladı takmadılar ama eşime gel bizi al dedim geldi aldı eşimle konuştum cocuklar beni takmıyor dedim eşim oğluma senin annen ne derse o annenden ve babandan izin alacaksın tek annen bişeye yok diyorsa bana da sormucaksın dedi şu an iyi dinliyorlar ama huy edinmişler misafirliğe gittinde beni takmıyor o sıra oğluma babanı ararım dedim susuyor biri müdahale edince yapma cocuk diyince eşimde bende net bi şekilde siz karışmayın alınıyorlar huy değiştiriyorlar dedik tamam dediler kimsenin müdahalesine eşimde bende izin vermiyoruz eşimle kontrolü gidiyoruz oğlum markete pahalı bişeymi istedi babasını arıyorum ben bilmem babana sor diyorum babasını arıyor babası diyor annenden dışardan bişey isteme anneni zor durumda bırakıyorsun başka zaman konuşuruz diyor babasının hayır dedine ben evet demiyorum baban ne dediyse o eşimde aynı şekil o dışarıdaki insanlar müdahil olunca. Cocuklar huy değiştiriyor eşinizle kordinasyonlu gidin emin olun eşiniz cocuğnuzla mutlğnuz artar eşinize diyin canm cocuklar icin ben neye yok diyorsam sen evet deme aynı şekilde anneniz ne diyorsa o desinler inan dışarıdakiler zere ihtiyac kalmıyor o yüzden bende ortamlara girmek yerine cocuklarım eşim hafta sonları baş başa dışarı cıkıyoruz eşim de mutlu cocuklar da bende bazen cocuklar icin bile eşle tartışıyoruz o yüzden dedimi deneyin rahatlarsın eşini akşamları ara de cnm kacda geliyorsun 9 da dedinde 8 de yatır yada grc gelce zaman cocukları yatır eşini ara deki cocuklar uydu gel zaman geçirelim bir iki eşinizle daha huzurlu oluyor inan eşine sadece uyumlu gidin cocuklar inan düzelir eşim cocuklarına asla el kaldırmaz ama eşimin olmadı zaman şımardıklarında babanızı arıyorum dedim tamam anne diyip oturuyorlar zaman alıyor ama pes etmeyin sonu cok güzel oluyor🥰
defnemert Sibelakta tavsiyelerin altın değerinde canım gerçekten dinli em seni eşim beni dinlemiyor o konuda da şansızım sanırım erkek çocuğu diyor aksilik yapacak diyor öle yetişmez çocuk söz dinlicek gittiğimiz yerlerde de laf oluyor bir yere sığamıyorum inan ki erkek daha edepli yetişmesi lazım o kadar çok kötülük var ki dışarda Allah hepimiz korusun inan nerden ne geleceği belli değil öle yalnız çaresiz hissediyorum kendimi sonra baş edemezsem diye çocuklarım temiz ahlaklı namuslu olsun kimsenin canını yakmasın sebebi olmasın diye çabalıyorum destek alamadım sabah daha böle konuştu erkek diye bişey yok ya üste çıkıyor herşeyi yapamaz erkek diye bana karşı gelmemesi lazım ben annesiyim geç geliyor bir yandan söz geçirmeye çalışıyorum dinletmeye çalışıyorum kendimi tek olmuyor iyi söylüyor yanlış yapıyormuşum gibi davranıyor bana aileleri umrumda deil zaten şimdiki zamanla ortamda çocuk büyütsünler bi bakalım biz nasıldık onların zamanı nasıl anlatamıyorum çok çaresiz hissediyorum kendimi bazen aşırı bunalıyorum isteklerini yapıyorum benim çocuklarımı bana güvenmiyorlar ya geç yatmaya alıştılar bide böle değildi seneye anasınıfına başlıcak küçük evde o daha yaramaz hareketli istediği olmayınca ağlıyor saatlerdir yapmıyorum ağlatma diyor bende istemem ağlamasını dinlemiyor hasta olcak su oynamak istiyor hava soğuk değiştirmiyor üşüyor bu sefer kararlıydım ağladı oynatmadım uyudu eşin desteği önemli gerçekten Allah yardımcımız olsun çok güzel şeyler söyledin gerçekten Allah razı olsun senden öle sıkıntı çok ki tşk ederim tavsiyelerini tekrar dinlemek isterim bilgileniyim tşk ederim çok çok çok 🥰🥰🥰