sema1213
İkinci çocuğum olacak. Mecburi sezaryen oldum ilkinde ve bunda da mecburen sezsryen olacağım. Ssvdyi ciddi şekilde destekleseydi gittiğim şehir hastanesi dusunmezdim sezaryeni asla ama asla…
Acıdan mi korkuyorsunuz bilmiyorum ama acıdan korkuyorsaniz eğer sezaryenin acısı da zorluyor emin olun. Bıçak altına yatmak kolay bir iş değil.bildiginiz ameliyat oluyorsunuz işte. Dogum sekli değil yani. İsteğe göre yapilmasini ben hâlâ anlamış değilim. Rahim sarkmasi mesane sarkmasi bu ihtimaller sezaryende de olan bir şey. Bir de normal doğumu kolay gecirebilmek için yapabileceginiz çok şey var. Egzersiz yapmak mesela. Çatı kısmını esnetebilmek için çeşitli egzersizler var. Perine masaji var vajinal yırtığı engellemek adına. Doğum esnasinda sancıların etkisini azaltacak masajlar var vs. Araştırınca çok şey bulmustum ben. Su an normal doğuma girecek bilgim var ama nasip olmadı işte. Özelde yapacaksaniz eger bir dogum kocuyla anlasabilirsiniz. Size her konuda destek olur. Doğumda yaninizda da olur zaten.
Bunun dışında inşallah artık ebeler, doktorlar daha iyi eğitimler alırlar ve bunu insanca uygularlar. Çoğu kisinin korkma sebebi anladığım kadarıyla ebelerin, doktorlarin muamelesi.