sema1213 Her kadının bünyesi ve psikolojisi farklıdır. Başkasının normal doğumu (halk arasında öyle söyleniyor diye normal diyorum) veya sezaryeni kolay geçti diye senin de kolay geçecek diye bir durum yok, zor geçti diye de senin de zor geçecek diye bir durum yok. Herkesin doğumu farklıdırı geçiyorum her kadının her doğumu bile farklıdır. Doğum yapmadan da kolay veya zor geçeceğini bilemeyeceğimiz için bence en doğrusu psikolojimiz hangisine uygunsa onu seçmek. Ben kendi adıma konuşmak gerekirse hiçbir şekilde normal doğuma hazır değilim. Doğumun hangi gün, saat kaçta başlayacak olmasının belirsizliği, doğumun kaç saat süreceğinin belirsizliği, suni alıp alınmayacağının belirsizliği, doğum esnasında yırtılma kesi olup olmayacağının daha doğrusu kaç dikiş atılacağının belirsizliği, sezaryene dönebilme belirsizliği, bebeğimin doğum esnasında strese girme belirsizliği, Allah korusun oksijensiz kalması gibi komplikasyonların olup olmayacağı belirsizliği…. Liste uzar gider işte bu belirsizlikler beni strese soktuğu için ben kendi isteğimle sezaryen olacağım. Başkalarının sezaryeni zor geçti diye benimki de zor geçecek diye bir şey yok çok kolay atlatanlar var en azından günü belli saati belli doğuma sancısız ağrısız gideceğim kontrol bende olmayacak spinal ile bebeğimin doğuşunu göreceğim ve ilk teması da yaşayacağım inşallah. Evet belki doğumhaneden yürüyerek çıkamayacağım ama olsun o kadar da olsun diye düşünüyorum. Ay biraz uzun oldu kusura bakma😂kısacası kimseye bakma kendini hangisine hazır hissediyorsan onu seç