1Ali 18 aylıkken desteksiz uyuyordu başlarda öglenleri başladım odasında yatırmaya yatağına yatırıp yanındaki sandalyede oturuyordum düşmeden kendi yatağından inip çıkabiliyordu Montessori tarzı yatağı hemen odası yan odamız zaten yatağında dönüşünü bile duyuyorum gece koridora koyduk gece lambasını uyku hijyenini bozmaması için ve rahatça yanımıza gelebilmesi adına tuvalet eğitimine 19 aylıkken başladım tuvaletini yaparken söylüyor ve yere çöküyordu alaturka tuvaletımız var başta denedim ama kakası düşünce ve görünce korktu bizde lazımlık alıp banyoya ona bir yer yaptık hem daha hijyenik oldu alaturka tuvalettense birkaç gün kazalar yaşadık elbette ama tepki vermedim olabilir ya da yapma demedim çıkarıp makineye attım değiştirdim bir şey söylemeden birkaç gün içinde alıştı şuan çok nadir uykusunda ya da oyuna dalarsa gitmemek için o zaman kazalar yaşıyoruz illaki ama bu kadar erken öğrenmesi bile büyük bir şey benim için öncesinde bebeklik boyunca hiç ayakta sallamadık beşiğinde bile 14-15 aylıkken 2 ay anca sallayarak uyutmuşuzdur şuan rutin lerimiz var ve bunun sayesinde yatağa girmeden rutinleri yapıyoruz ve elimi tutarak uyuyor uyuduktan sonra yanından ayrılıyorum sabaha kadar çok nadir uyanıyor oda çişe ve bizimle yatmak bile istemiyor ille kendi yatagı olacak