Doğum yapalım 19 gün oldu dooum hikayemi yazıp yazmamak arasında çok kaldım çünkü ne tam pozitif ne de tam negatif bir hikaye . Ama normal doğum yapabileceğine emin olamayan vajinismusu olan annelere biraz olsun güç olur belki . Ben şehir hastanesi takipliydim ve orada doğum yaptım ve ben doğurana kadar vajinismusum olduğu için alttan muayenelerim zor olduğu için bana hep normal doğuramazsn özele git sezeryan ol diyordu doktorlar ama ben özele gidecek durumda olmadığm için hep normal doğuma inandırdm kendimi. 🥲
40+2 de Pazartesi günü sabah 5 de bir sancıyla uyandım nişanım gelmişti.10 gün öncesinden hafif sancılarım başlamıştı ama açılmam hiç yoktu . Nişanım geldi ama suyum hala gelmedi diye biraz beklemek istedim yarım saat sonra sancılar dayanılmaz olmaya başlamıştı hastaneye gittim. Açılmam sadece 1 cmdi ebe bol bıl yürüyüş yapmamı istedi yürüyş yapıp sıcak duşa falan girdim akşam saat 22.00 da sancılsr daha dsyanılmsz olmuştu tekrar hastanye gittiğimde açılmam sadece 2 cmdi ama ben sancılar geldiğinde çığlık çığlığa kalıyordum. Ebe yine yürüyüş yapmamı 4 cm açıklığa ulaştığımda doğum haneye yatış yapacağını söyledi saat 3′e kadar yine yürüyüş squat falan yaptım ama artık dayanamıyordm. 3 te açıklığm 4 cm olmuştu ve doğum haneye yatışm yapıldı. 1 saat sonra suyum geldi ama tamamı gelmediği için suyumu patlattılar. Sabaha kadar açılmam 9 cm olmuştu ama bebeğim bir türlü çıkıma gelmedi. 9 cm açıklığın ve 24 saatten fazla sancının üzerine bir de iki tane suni sancı ve bir fitil verdiler 🥲. Hepsine rağmen bebeğim bir türlü çıkamadı bende doğru şekilde ıkınamadım çünkü doğumhanede odada annemle yalnızdk 20 dk da bir ebe gelip açıklıpa bakıp sancı gelince ıkın deyip gidiyordu nasıl ıkınacağımı bilmiyordum yönlendiren yoktu. 9.50 de bir an da doktorlar odaya doluştu meğer bebeğimin kalp atışı benim de nabzım düşmüş hemen annemi odadan çıkardılar bir doktor sezeryana alalım dedi biri de bu açıklıkla sezeryana almam vakumla alırız dediler ve kesi atıp karnıma bastırıp vakumla bebeğimi çıkardılar tüm acılarım dindi o an . Bunların hepsi 10 dk bile sürmedi 09.59 da bebeğim doğmuştu ama kanamam çok olduğu için kucağıma vermediler bile ona çok üzüldüm sadece ağliyor mu diye sordum o şokla ağladığını duymadım bile. Doktor’un attığı kesi dışında bebeğim de çok yırtıpa sebep olmuştu o yüzden dikiş atılması 1.5 saat sürdü o 1.5 saat boyunca bebeğim baş ucumda deli gibi ağladı 😕. Dikiş falan bittikten sonra oğlumu kucağıma aldım ve tüm yaşananları unuttum 🤍. Biraz negatif bir doğum hikayesi belki bunu niye anlattın burada diyenler olacak ama bana her ne kadar doğuramazsn deseler de ben normal doğurdm bunu inanarak yaptım vajinismusa rağmen. Benim gibi vajinismusu olan anneler doğuramayacağını düşünmesin benim Doğumum zordu ama ben ıkınamadığm sancıları kontrol edemediğim için.
Umarım sizin daha güzel doğum anılarınız olur. Hepiniz sağlıkla kavuşun bebeklerinize❤🤲