Merhaba canım anneler🌸
Biraz hamilelik,doğum ve doğum sonrası süreçlerimden bahsedeyim istiyorum çünkü belki aynı süreçleri daha önce yaşamış benimle paylaşmak isteyenler olur
hemde yaşayacak olanlara ben yardımcı olmak isterim
Hamileliğimin ilk 3 ayı mide bulantıları, mide bulantı ilaçları lavabo ve yatak arasında geçti,
11-12. Haftalara geldiğimde bulantılarım tamamen bitti sanki hiç hamile değilmişim gibi bir rahatlamayla çok güzel bir döneme girdim. Hem çok keyifliydi hemde çok rahattı. Bu dönemlerim yaz aylarına denk geldiği içinde rahat rahat yiyip içip gezip eğleniyordum. Neredeyse hiç kilo bile almamıştım. Gören herkes hamile olduğuma inanmıyordu 😋
- Haftada detaylı ultrasona girdim. Plasentadaki damarlarda çentikleşmelerin olduğunu ve damarlarda ki kan akışının yavaş olduğunu söyledi. Ve bu durumun yakından takip edilmesi gerektiğini her ihtimale karşı da coraspirin kullanımına başlandı. Bebekle alakalı hiç bir sağlık problemimiz yoktu. Sadece minyon bir bebek olacağını bunun genetiğimizle alakalı olduğunu, gelişiminde vs hiç bir sorun olmadığını söyledi doktor.
Yakın takiplerle 28. Haftaya kadar geldik.
28.hafta kontrolümüzde bebeğin gelişiminde gerileme başladı. Kilo alımı vardı fakat olması gerektiğinden daha yavaş alıyordu.
bu haftaya kadar neredeyse 10 kilo almıştım fakat 2 hafta içinde birden çok fazla kilo almaya yüzüm gözlerim/göz kapaklarım ellerim ve ayak bileklerim şişmeye başladı
Hareketlerim kısıtlanmaya yürürken bile zorlanmaya başladım. Ayaklarımın şişliğinden ayakkabılarım olmuyor terliklere sığmıyordu.
30-31. Hafta itibariyle doktorum kan tahlilleri idrar tahlilleri yaptırmamı istedi tekrar perinatolojiye yönlendirdi, perinatoloji kontrolümde bebekle alakalı sağlık problemleri çıkmadı fakat tansiyonumu ölçtüklerinde tansiyonum 15/10du
24 saatlik idrar biriktirme tahlili yapıldı, sonucunda protein kaçağı çıktı
Tansiyon ilaçları başlandı, günde 3 kere Alfamet ve coraspirin içmeye devam ettim
Ama ilaçlar hiç bir işe yaramıyordu. Tansiyonum yatıp dinlenmeme tamamen tuzu kesmeme rağmen 15in altına inmiyordu. Doktor daha fazla seni ve bebeği tehlikeye atamam doğuma almam lazım dese de bebeğin haftası ve kilosu düşük olduğu için istemedim
Doktora yalvardım ağladım biraz daha bekleyelim dedim ( siz öyle yapmayın benim yaptığım şey çok yanlış farkındayım 🥲)
34.haftaya geldiğimde bebeğin gelişimi tamamen durdu artık kilo almıyor büyümüyordu benimde elimden hiç bir şey gelmiyordu
Artık okadar şiş ve ödemliydim ki ellerimi parmaklarımı hareket ettiremiyordum. Üzerimi bile kendim giyinip çıkartamıyordum, daha fazla bu süreci uzatmamın hem bebek için hem de benim için hiç bir anlamı yoktu
Son nstme girerken sadece bebeğimin iyi olmasını istiyordum ve doğum kararını onayladım
35+1 de Spinal anestezi ile sezaryen doğumla doğumumu yaptım
Henüz 2 gün oldu, bebeğim yoğun bakımda
Doğduktan hemen sonra ameliyathanede ve 1 kere de yoğun bakım servisinde bebeğimi gördüm
Minnacık ama güçlü kızım ❤️ onsuz eve dönmenin acısı sezaryen acısından daha beterdi, çok ağladım ama toparlanacağız
Sormak istediğiniz soruları vs sorabilirsiniz birbirimize destek olmuş oluruz