biranneninyolculugu Rabia-Bay44 21.haftalarımda 30 mm ydi. Progestan başlamıştım. 28.hafta itibariyle tekrar kısalmaya başladı ve üstüne hunileşme oluştu. En son 32.haftam da 17 mm ölçüldü. Şu an 33+3 deyim. Geçen hafta ciğer geliştirici iğne de oldum. Korkularınızı çok iyi anlıyorum. Ben de bir oğlumu kaybettim. O yüzden korkumuzda kaygımızda başka oluyor
Rabia-Bay44 0925 Şehir hastanesinde varmış ama genelde çok kalabalık oluyormuş hatta bazen yer olmadığı için yakın illlere sevk filan oluyormuş ama bizim açımızdan aynı ilde olması çok iyi olurdu bakalım iyi düşünmeye çalışıyorum inşallah vaktinde gelir bunlara gerek kalmaz
Cansuuert Rabia-Bay44 teşekkür ederim bilmiyorum ki gerek görmedi herhalde hareketi bile tamamen kisitlamadi hic bir zaman surekli yatacaksın demedi doktorum evet çok şükür 30. Haftaya ulaştık biraz fazla yıpratıcı bi süreç ama ikinizin de iyi olması için sakin kalmanız gerekiyor kendinizi oyalayacak birseyler yapın belki iyi gelir
Rabia-Bay44 Cansuuert Elimde değil aklım fikrim hep olumsuz şeyleri çağırıyor istemsizce strese giriyorum biliyorum sakin kalmam benim ve bebeğim için en iyisi inşallah sağlıkla 30 lu haftalara ulaşırız
seydaky Rabia-Bay44 bende özele gidiyorum canım doktorum kısaldığını gördüğü an direkt yatırdı ilaç tedavisi uygulucam biraz fazla dedi iğneler haplar fitiller serumlar🤦🏼♀️🤦🏼♀️ ama çok şükür uzadı geri şimdi tüm ilaçlara evde devam ediyorum
Rabia-Bay44 seydaky Anladım benim 2.serklaj yani herhangi bir yatış vs verilmedi ciğer geliştirici yapalım bakalım nereye kadar gidicek dedi fitil vs kullanıyorum evde bolda istirat ediyorum elimden başka birşey gelmiyor
seydaky Bu arada devamlı sancı var mı siye sordular nat ile takip ettiler devamlı. Seninde yokmuş sancın hiç stres yapma doktor regl ağrısı gibi gelirse beklemeden hastaneye gel dedi şükür öyle bi ağrım olmuypr ara ara oluyor geçiyor
Rabia-Bay44 seydaky Şükür şuan sancı sertleşme vs yok enfeksiyon olmuştum idrar yolu ondan kaynaklı bazen sağıma bazen sol kasığıma ağrı giriyor ama adet sancısı gibi şiddetli değil belli bir süre sonra geçiyor bu sancı olmuyor sanırım
Cansuuert Rabia-Bay44 benimde öyleydi günlerce ağladım sonradan farkettim ki ben strese girdikçe bebeğim benden çok strese giriyor ne kadar iyi olursam sakin olursam da zaman daha hızlı geçiyor rabbim yardımcımız olsun kolay bi süreç değil inşallah 36 li 37 li haftalari görür bebisinizi sağlıkla kucağınıza alirsiniz
Seymatrkay Rabia-Bay44 Sancı böyle olmaz. Sancı girdi mi cikmiyor.. Şükür ki şu an geçiyor. Sakin olmaya çalışın.
Rabia-Bay44 Cansuuert Amin inşallah teşekkür ederim elimden geldiğince stres kontrolümü sağlamaya çalışıcam
kubraturkkoc Rabia-Bay44 merhaba bende aynı durumdan şuanda hastanede yatıyorum 24.hafta da söylendi bana da şuan 26 haftadayım. İstirahat edin zor bi süreç ama insan alışıyor gayret etmeliyiz bana da ciğer geliştirici yapıldı iki doz Hunileşme ve kısalma var günler geçsin diye bakıyorum size de sabır versin Rabbim içinizi ferah tutun bebeği besleyecek gıdalar yemeye çalışın
Rabia-Bay44 kubraturkkoc Öyle yapıyorum ama ben özele gidiyorum devlette randevu bulamadığım için gidemedim hiç özelde ki doktordan yatış filan vermedi evde istirat ve ilaçları kullan dedi progestan kullanıyorum sadece size hastane sürecinde nasıl bir tedavi veriliyor devlette mi yatıyorsunuz
kubraturkkoc Rabia-Bay44 şehir hastanesine gidiyordum ben zaten perinatolojiye muayenede farkedildi durum ve direkt yatış yapıldı. Progestan ve endol kullanıyorum bi de kültür de enfeksiyon çıktı antibiyotik tedavisi başladılar.
kubraturkkoc Rabia-Bay44 evet serklajlıyım, öncesinde iki düşüğüm olduğu için bu sefer önlem amaçlı atıldı. Serviks 13-14 arası şuanda ve Hunileşme de var istirahat ediyorum hastanedeyim. Tuvalet ihtiyacı dışında kalkmıyorum yerimden. Bebeğinizin gelişimi kilosu nasıl?
Rabia-Bay44 kubraturkkoc Kilosu 830 gram gelişiminde kafa geriliği dışında bir sorunu yok şükür tüm ölçümleri haftası ile uyumlu sadece baş çevresi 1 buçuk hafta kadar geriden geliyor doktor genetik olabilir dedi
Rabia-Bay44 kubraturkkoc Endolu daha önce kullandım bende ama suyum sınırda diye doktor tekrar vermedi bende antibiyotik ve progestan kullanıyorum kasılma vs içinde magnezyum kullanıyorum evde bolca istirat ediyorum elimden başka bir şey gelmiyor
hazalmamy Rabia-Bay44 geçmiş olsun canım bende son haftalarda yaşadım kısalma ve hunileşme durumunu iki kere Hastanede yattım bunun için şükür şuan iyiyiz ilaçlarla kısalma düzeldi hep yatıyorum iş güç yapmıyorum sanada tavsiye ederim bol su iç dinlen doktorun ilaç verdimi kısalma için erken risk için
Rabia-Bay44 hazalmamy Evet baştan beri progestan kullanıyordum zaten extra magnezyum günde 2 ye çıkardı her ihtimale karşıda ciğer geliştirici yapıldı başka bir ilaç tedavi uygulanmadı
Seymatrkay Rabia-Bay44 28′e az kalmış deyip stresi atmaya çalışın. Hamd olsun ki küvezlik haftasında. Kimse erken erken doğurmak istemez ama bir de bu yönünden bakıp stresi atmaya çalış. Allah seninle olsun.
Rabia-Bay44 Seymatrkay Öyle yapıyorum inanın ki bu haftaya gelmek bile mucizeydi ama yine de 28.haftaya gelirsem sanki daha rahat olucam gibi inşallah o haftalarıda görürüm
meyraasu Rabia-Bay44 geçmiş plsun bende serklajlıyım ama ikinci kez kısmını ilk kez duyuyorum bir dikiş varken onu almadan tekrar mı attılar
Rabia-Bay44 meyraasu Dikişte kısalma ve derin hunileşme olunca doktorum dikişi açıcaz daha yukarı ve sıkı bir dikiş atıcaz riske atmayalım bu şekilde doğum olabilir demişti o zaman 21 haftalıktım tekrar yapıldı dikiş 1 ay götürdü şimdi tekrar kısalma oluştu ama artık başka dikiş şansı yok tabi