Gmzle Kızlar 21 haftalık oldum sağlık ocağında dün kan verdim tsh 4.19 çıkmış doktor Troid yüksek çıkmış dedi aile hekimi , biraz bide açlık kan şekeri yüksek mi dusuk mu ne dedi sknti yaratıyor mu çok bunlar ve de yüksek mi çok başına gelen var mı
ezgi3452 Gmzle Gebelikte tsh degerinin 2.5 altında olması gerekiyor canım. Benimde o civarlarda çıktı dahiliyeye gittim ve tiroid ilacı başlattı. Sende bir an önce dahiliyeyi git ilaç başlatırlar muhtemelen. Gebeliğe bağlı olarak yükseliyormuş dahiliyede de doğuma kadar her ay kan veriyoruz ilacın dozunu ayarlıyor 🤗
hamcokelek33 Gmzle gebeliğin ikinci trimesterında 3 altında olmalı tsh değeri. Korkmayın sizinki sınırın biraz üstünde ama mutlaka dahiliye yada endokronolojiye görünmeniz gerekir. İlaç başlatıyorlar ben de bütün hamileliğim boyunca kullandım
birthecene Gmzle benim tiroid hala 9 inmiyor sanki nefret ediyorum ya 5 yıldır hastayım hamile kaldığımda 44 idi 😁
ezgi3452 Gmzle Muhtemelen o da dahiliyeye yönlendirir o tiroid ilacı yazamıyor sanırım ama sen yine de göster onada sonucu benim ki yönlendirdi çünkü
birthecene Gmzle korkma endokrin kadar bilgim vardır ameliyatta olmuş 5 yıldır tiroid bezi ile ilgili okumadığım makale yoktur Tsh tan ziyade T4 değeri bebek için daha önemlidir T4 değeriniz iyiyse sorun yok.Benşm Tsh 9 şuan yavaş yavaş düşüyor geçen ay 13 idi 20.haftamdayım.İlaç kullanıyorsan dozu artırılır
zynpdr birthecene ilacınız kaç mg Biraz saçma gelebilir ama Ben geçen kan verdim ths 7.8 çıktı kafama göre 25 mg başlamak zorunda kaldım randevu bulamıyorum. Bi soriyim dr uma dedim günlerdir randevu yok 🤷♀️ siz bu konuda bilgilisiniz . Sizde 25 mg 7.8 değer için az mı . Euthrax ilacım . Gebe kalınca dr bunu başlıyodu şimdi zten gebelik negatif çıktı ama geç döllenme olabilir diye düşünüyorum her ihtimale karşı başladım . Biraz uzun oldu ama cevaplarsanız çok sevinirim.
birthecene Gmzle Tiroid vücudun bütün hormonlarını çalıştıran bir bezdir Bebeğin zihinsel ve fiziksel gelişimi bu hormona bağlıdır ana hormon.Tsh tan ziyade T4 değeri daha önemlidir.Gebelikte Beta Hcg ve Progesteron tiroid antikorları tarafından yabancı madde olarak algılanır ve Tiroid hamileliği dışlar.Bebek için sorun olabilmesi için hap kullanmayan ihmalkar olmanız gerekiyor