Ssvd yapmış biri olarak söylüyorum gayret et herşey yolunda giderse ve nasibin varsa yapıyorsun Allahın izniyle, sancı bir anda başlayan bişey ben 39+6 da gece birden başlayan sancııyla gitmiştim düzenli sancı. Sandım ki hemen doğum başladı. Başladı ama 22 saat sancı çektim süreç o kadar kolay olmadı yani açılma süresi.sabır istiyor hem kendin hem doktor için ve inanmak. İlk doğumun gibi düşün. İlki sezaryen olduğu için süreç ilk doğum gibi ilerliyor. İlk sancıda hastaneye gittim ama düzenli diye gittim ben 22 saat boyunca düzenli sancıyla doğumu bekledim yani eve gitmek istemedim bir de yani bu karar sana ait eğer hastanede sancını çekmek için uygun ortam varsa eve git gel çok sorun olmaz. İlk doğumum gibi olduğu için hangi sancıda ne aşamada olurum açıklık ne kadar olur bilmediğim için hastanede kontrol altında kalmayı istemiştim ben. Özelde yaptım ve ssvd yi destekliyordu doktorum bunun da etkisi olabilir bu ortamı değerlendirmemde tabi. Ama tavsiyem bol bol hareket yapman aktif olman korkmaman. Gayret olmadan sancı ve açılma olmuyor squat çok önemli o bölgeye esnet. Parklarda spor aletleri var ya orada ayağını iki yana açıp pelvik bölgeni esnet aşağı doğru hareketle ben bunun da çok faydasını gördüm bir de merdiven in çık. Son h haftaya gelmişsin. Elinden gelen gayreti göster Allahın izniyle sancın da gelir doğal bir doğum yaparsın inşallah herşey gönlünce olsun.