Esma006 amh değeriniz çok çok iyi ama pcos sadece amh ile ya da sadece ultrason görüntüsü ile koyulan bir teşhis değil çok fazla parametremiz var bu tanıyı alırken.
- adet düzensizliği
-sivilcelenme
-kıllanma
-amh
-ultrasonda çoklu yumurta kistik görünüm
-kilo
-insülin direnci
-hormon bozukluğu (lh fsh .. vs)
Bunların hepsi olacak diye bir şey de yok ama bazılarının aynı anda bulunması pcosu düşündürür. Mesela ben bekarken adeti düzenli aşırı dakik adeti olan biriydim kilom hiç 53 ü geçmezdi yüzümde normal düzeyde tek tük sivilce çıkardı adet zamanı ama evlenip çocuk isteyince 1 yıl olmayınca gittim doktora ama bu arada aşırı abur cubur tüketimim vardı her gün bir poşet cipsler kekler krakerler yerdim. Stresli ve üzüntülü bir hayatım vardı. Ve sadece yatıyordum günde 100 adım atmıyordum. İlk verdiğim kanda amh 8.81 çıktı 3 ay geçmeden yine verdim 10.30 çıktı ama fazla kilom yoktu insülin direncim yoktu
Hormonlarım mükemmel değerlerdeydi. Düzenli olarak miyo inositol içeren takviyeler içtim, diyet yapıp sadece sağlıklı beslenmeye geçtim ve evde spor yaptım yoga yaptım. Bu şekilde 2 kez gebe kaldım. Kendimde hemşireyim ve bu konuda gözlerim kanlanana kadar araştırdım yapılabilecek şeylerin en en en işe yararlarını söylemek gerekirse
- inositol takviyesi ( aşırı önemli bence yumurtlamayı ve yumurta kalitesinş aşırı arttırıyo adet görmemi sağladığını düşünüyorum normalde yumurtam gelişmezken takviyeyi 3 ay kullanınca her ay yumurtam büyüdü)
-sağlıklı beslenmek kesinlikle paketli gıda hayatınızdan çıkınca şeker yemeyince vücudunuzda iyileşmeyi hissediyorsunuz
-ve ağır olmayan günlük toplam 1 saat olacak kadar spor evde hafif yürüyüş videoları ve başlangıç seviye yoga yapmak kafayı boşaltıyorsunuz stres azalıyor hareket etmeniz yumurtalıklarınızı çalıştırıyor
Kilit noktaları bunlar bence birinden biri eksik olsa olur mu bilmiyorum ben aşırı derecede etki gördüm