Deletedmom_787 Merhaba kızlar 1 yıla yakındır bebek istiyoruz sadece 1 kere eylülde hamile kaldım onda da düşük yaptım bir dünya vitamin kullanıyoruz ama hala gebe kalamıyorum. Bugünde regl oldum eşimde çok üzüldü birlikte hastaneye gidelim dedik. Kadın doğuma gitmeyi düşünüyorum reglin kaçıncı günü gitmeliyim ? Neler yapılıyor süreç nasıl ilerliyor? Eşimde ürolojiye gidecek. Bilgisi olan varsa yardımcı olursa çok sevinirim 🥺
Tomriscvn Deletedmom_787 Canım sanırım 1 yılı geçti ise infertilite bölümüne gitmen lazım diye biliyorum zaten seni yönlendiriyor doktorlar
Muhendis-Anne Deletedmom_787 eşin üroloji bölümüne gitmeli sende kadın doğumdan infertilite kısmına randevu almalısın sonrasında onlar seni yönledirecektir reglim 2. Günü gidersen süreç daha hızlı ilerleyecektir
Dinolisoo Deletedmom_787 sen reglin 2-3 günü gitmen gerekir. Ama senden önce eşin gidip bir tahlil yaptırsa onlarıda götürerek gitseniz doktora iyi olur. Çünkü doktor sorar eşin tahlillerinide onda sorun yoksa direkt sana yoğunlaşır zaman kaybetmezsiniz. Genel ultrasonda sorun görmezse kan testleri isteye bilir değerlerine bakar. Daha önce bir gebelik yaşadığın için rahim filmi istemez diye düşünüyorum. Onun dışında duruma göre tedaviyle ilerleye bilir
Leontiine Deletedmom_787 adetin 2 ya da 3. Günü git canım tahlil yapar. Eşinde sperm testi vermeli. Sonuçlara göre ilerlersiniz.
ekacmaz Merhaba ; adetin 3. Günü gitseniz daha iyi olur hormon testlerinize falan da bakılır, rahim yapısına bakılır. Duruma göre muhtemelen rahim filmide isteyebilir doktor.
Deletedmom_787 Muhendis-Anne 3.günü gitsem olur mu direkt kadın doğumdan randevu alsam birde bizim tam 1 yıl olmadı 10 ay falan oldu
Deletedmom_787 Dinolisoo geçen ay düşük yaptığım gebelik için dış gebelik mi vs anlamak için detaylı ultrason yapılmıştı tekrar isterler mi reglken ultrason yapılıyor mu ?
eed21 Deletedmom_787 reglken ultrasonla bakıyorlar vajinal ultrasonla da bakıyorlar. Bu arada eşiniz sperm testi vereceği için tabi aynı gün veriliyor mu bilmiyorum 3-4 gün cinsel perhiz yapması lazım. Gitmeden yaparsa işiniz kolaylaşır. Siz direk adetin 2-3. Günü gidin.
Dinolisoo Deletedmom_787 yumurtalıklara vs bakıyor rutin kontrol gibisinden pcos tanısı vs var mı diye
Deletedmom_787 eed21 temizlendikten sonra baktırsam ultrasonla kabul ederler mi reglken baktırmak istemiyorum da
eed21 Size tavsiyem çocuk düşünüyosaniz ilk iş beslenme düzeninize dikkat edin. Eşiniz de dikkat etsin siz de. Paketli gıdalar, hazır yemekler vs uzak durun. Keçiboynuzu sperm kalitesi için iyi ve havuç suyu da siz de eşiniz de içebilirsiniz. Alınan vitamin ilaçlarından ziyade en önemlisi beslenme şekliniz ve yürüyüş.
ghostty Deletedmom_787 reglken gitmeniz gerekiyor. Yumurtaların ve rahmin durumu en net o zaman gözüküyor. Ayrıca bazı hormon testleriniz de reglken bakılıyor vs.
tsknbbk Deletedmom_787 bende hiç istemiyordum ama doktor zaten o durumda görmek istiyor o yüzden regl ikinci ya da üçüncü günü çağırıyor
Deletedmom_787 Leontiine reglken ultrason yaptırmak istemiyorum da sonra bakarlar mı kan veririm sorun değilde
nr0900 Deletedmom_787 merhaba aslında hamile kalabilmissiniz bu iyi bir şey infertiliteye girmiyorsunuz bence yumurtlama sorunu olabilir belkide onun icinde doktor hormon testleri yapar 2 veya 3.gün büyütme ilacları verir ama bazı doktorlar spermiogram isteyebiliyor
Deletedmom_787 nr0900 bende onun için kadın doğuma gitmek istedim belki kan tahlili yaparlar diye eşimde ürolojiye gitmek istiyor
nurgunes1712 Deletedmom_787 yavrum şimdi sen kadın doğumdan eşin ürolojiden randevu alıyor. Mümkünse adetinin 2 . Veya 3. Günü git vajinal ultrason ve kan tahlilleri yapıo hormonlarına bakacaklar eşininde spermine bakacaklar 3 gün bi ilişkiye ara verin öyke gidin yoksa almazlar sonuçlar aynı gün içerisinde çıkıyor eşinin sonuçlarının çıktısını isteyin çünküonu kadın doğum istiyor tedavi için zaten eşinde sıkıntı çıkarsa ürolojide ona göre takviye veriyor. Senin içinde aynı şekilde gebelik için önemli kan değerlerine bakıyorlar. Bunun dışında demir,d vitamini, folat, b12 önemli gebe kalabilmek için özellikle d vitamini ve demirini düzeltmen gerek eğer düşükse. Onun dışında da ovulasyon testleri var yani yumurtlama günlerini gösteren testler idrarınla yapıyorsun yumurtlama gördüğün gün 3 gün üst üste ilişkiye giriyorsun çünkü gebelik yumurtlama günlerinde oluyor . Aynı şekilde sperm ve yumurta kalitelerine önem vermeniz gerekşr bunun içinde takviyeler oluyor Instagram’da bir gebenin günlüğü diye bir sayfa var orayı inceleyebilirsin. Takviyeleri ile hamile kalan çok fazla kadın var. Bir bak takıldığınnyer olursa sorarsın
Deletedmom_787 nurgunes1712 aşkım ben bebek planladığımızdan beri aralıksız her ay ovulasyon testi ile ilerledim hepte önemli günleri değerlendirdik ama sadece eylülde hamile kalabildim onda da düşük yaptım 🥺 3 gün ilişkiye girmeyiz zaten ben bugün regl oldum doktora cuma gidelim dedim eşime hem birliktelik yaşanmaz hemde hormon testleri düzgün çıkar diye bir şey sormak istiyorum reglken nasıl ultrason yapılıyor yani biraz nahoş bir durum yapmam gereken götürmem gereken bir şey var mı
Weenie Deletedmom_787 ben 8 yıl sonrasında yaşadıklarımı anlatıyım hsg filmi çekildi daha sonra klomen diye bir ilaç kullandım hamile kaldım 2 gebeliğim toplam 3 bebek içimde öldü operasyonla alırken farkediolar ki kanım çok koyu. Genetik tıpa yönlendirdiler orda her rahatsızlık çıkıyor zaman kaybetmeden git derim eşinden ve senden kan alıp DNA larınıza bakıyorlar. Ben kan sulandırıcılar ile çok şükür 27 haftaya geldim 8 yıl sonra 🥲❤🙏 birde güvendiğin marka omega 3 kullanmanı öneririm amerikada bebek sahibi olmak isteyenlere önerilen takviye
Deletedmom_787 Weenie çok teşekkür ederim canım geçen aylarda 2 ay omega 3 kullandım qoenzim kullandım folik asit, d vitamini, multvitamin , b12, demir, magnezyum bunları kullandım ama çare olmadı 🥺
Buse67 Deletedmom_787 biz de 1 yıldır düşünüyoruz canım . Eşimde spermiyogeam verdi gidip düşündüğümüzü söyledik herşeyi çok güzel çıktı. Ben hormon testi karından muayene alttan muayene hepsini oldum herşey güzel gayet yolunda. Rahim filmi kaldı sadece çekeceğim onu öğretmenim şu an kafamı dınlendirip 15 tatilde çekmeyi düşünüyorum. Bugün adet günüm bende oldum olacam ama artık üzülmüyorum teslim oldum Allah’ın dediği olur nasip herşey.