Derya2 merhaba 21.haftamda bende detaylıda doktor 33 ölçmüştü ileride belki takip gerektirebilir dedi şuan için iyi demişti. Cinsel ilişki ayakta kalma felan ileride sınırlandırılabilir demişti özel perinatolog. Gerçekten dediği gibi de oldu. 28. Haftamda kendi doktorum 25 mm ölçtü ve erken doğum riski olabilir diyerek Progestan başlattı ve istirahat önerdi. Herkes bana çok ayakta kaldın gezdin diye beni kötülediler. Ama rahimden kaynaklı. Çok şükür erken doğum riskim kalmadı hatta şuan 39+3 olucaz bebeğim gayet sağlıklı. Alttan bakmayla evet fark oluyor mesela benim 30lu haftalarımda normal usgde 22 çıkarken alttan ölçmeyle 28-29 ölçüldü bazen 33 ölçüldü bazen 19 her hafta değişiyordu hatta 34. Haftadan 36.haftaya kadar hiç kalkmayacaksın dedi doktor yemek bile yapmadım ama hiç bir fark olmadı. Yapısal kaynaklı şuan o günlerde yaptığım stres için çok üzülüyorum. Evet önlem alındı felan ama aşırı stres yaptım hele ki 28. Haftada ya erken doğarsa diye. İçini ferah tut progestanını düzenli kullan ve gerekmedikçe uzun süre ayakta kalma zaten bebek ağırlık yaptıkça belimiz çok ağrıyor.