mislinaa2 kesinlikle normal yapabiliyorsanız diretin hatta baska doktorsan falanda muayene olup fikir alın, sezaryen yapmayın gönüllü yapılmasını desteklemeyin. Ben zorunlu oldum maalesef, spinal oldum hiç acımadı doğum çok kolaydı hiç bir şey hissetmedim 25 dk falan sürdü bebek çıktı her şey güllük gülüstanlık gibi görünüyordu taki anestezi etkisi geçinceye kadar. Süresi dolmadan ağrı kesici vermiyorlar 4-6 saat değişiyor. Yalvara yalvara ağrı kesici istedim. İlk ayağa kaldırmaya çalıştıklarında şekerim tansiyonum düştü baygınlık geçirdim üçüncü denemede bir iki adım atabildim. Sonra saatte bir kalkıp zorladım yürümeye üç adım beş adım. Üstüne taburcu olduktan sonra en az bir hafta rahat yürüyemiyorsun sağa sola yatamıyorsun dikişler alev alev yanıyor acıyor ağrıyor. İçini açtıklarında için hava topluyor. 2 gün boyunca omuzlarıma sırtıma diyaframıma sezaryan kesiğinden daha şiddetli gaz ağrıları vurdu ölüyorum diye ağladım. Ameliyat sırasında kollarını sağa sola dümdüz uzatman gerekiyor bu pozisyondan dolayı geldiğimden beri ellerim uyuşuk. Bebeği tutunca daha kötü oluyorum.Kan sulandırıcı iğne veriyorlar evde de devam ediyorsun zehir gibi yakıyor. Üstüne enfeksiyon kapma diye antibiyotik veriyorlar. Mecbur kullanıyorsun 7 kat dikiş var karnında. Sonda takılıyor dikiş acısından idrara çıkmak ilk iki gün çok sancılı oluyor. benim idrar yollarım enfeksiyon kaptı. Büyük tuvaletini yapmaya korkuyorsun bir önce gaz çıkarman lazım iki ıkınman. O da yetmiyormuş gibi bu acılarla bebeğim iyi olsun doysun diye emzirmeye çalışıyorsun göğüsler paramparça. Evde de acımasın dite öne eğilemiyorsun emzirirken kolların uyuşuyor sırtın tutuluyor. Birde hastane kontrolleri var bir hafta oldu bebek sarılık olduğu için iki kez gittik o halde yürüyüp gitmeye çabalıyorsun.. türü farketmez sezaryen = travma
Evet normal doğumda iki gün çekiyorsun ağrı sızı sancı, yırtılırsa dikiş atılırsa kesilirse ki herkeste olmuyor üzerine oturdukça dikişlerin acıyor ama bunları yaşamamış oluyorsun tercih sizin , tabii benim gibi seçeneği olmayıp zorunlu olanlar için maalesef bir şey diyemiyorum. Hala herkese çocuğunu sağlıklı kucağına almasını nasip etsin