123yenianneee 123yenianneee ve size hangi cesaretle müsade vermiyorlar yani eşinizde aslında sorun kaynanalar zaten otomatik hepsi aynı ama erkek ağırlığını koymalı karısını savunmalı
Deletedmom_195 123yenianneee eşim anne kuzusu bunlar bir yana annesi çok baskıcı biri yapacaksın yapmazsam bilmem ne falan filan 4 senedir çocuk düşünmüyorduk gelen geçene bizim hakkımızda birşeyler diyordu çocuk olmasın diye birşey yapıyorlarsa günahım onların boynuna vb.
Mbozkurt irmairma ilk çoçuğumda yeni evliydim hasta kanser annesi farklı kaynım Muhammed emin olsun istedi Muhammed tamamda yanına başka ek koyalım dedim kurra çektik 5 isim arasında 5 kere çekmeme rağmen Emin çıktı.Muhammed Emin oldu kaynanam babasının ismi olsun istiyordu koymam dedim.7 yıl arayla 2. Hamileyim öz kaynımın genç çoçuğu vefat etti hamileliğimn başında eşim onu koymak istiyor oda 2 isimli ben en azından birini farklı koyalım dedim istemedim kaynım oluyorsa iki ismi birden olsun yoksa koyma dedi ama ailede de ilk çoçuk soy ismide aynı olacak herkes tutturdu koy eşimde sen istesende istemesende ben o kimliğe o ismi yazdıracağım dedi.düşününce 2 çoçuğum isminide ben koymamış oluyorum .Ve ilk oğlum istemiyor diyor hani kardeşim olacaktı abim olacak tekrar sen mi doğuracaksın çoçuğumun psikolojisi bozulur diyene korkuyorum
Deletedmom_195 Mbozkurt yaa yanlış anlamayın sizinle aynı durumdayız ama şöyle izah etmek gerekirse ölen kişilerin adının konmasını doğru bulmuyorum çok yanlış bir düşünce bende ilk oğlumda karnımda sevdiğim isim olmayınca üzüldüm şuan tekrar hamile olabilirim kimyasal geçirdiğim için 2 defa şuan kese bebek görene kadar hamileyim demiyorum da kaynanam bu konuda karışıyor fol yok yumurta yok oğluna söylüyor ben koyacağım diye ben düşük yaptım lohusaydım yardım etmedi ama isim konusu olunca ben koyacağım diyor ilk oğluma bebekken zerre birşey yapmadı
irmairma Mbozkurt bu doğuran annelerin neden hakkı olmuyor anlamıyorum işte , eşiniz nasıl müsade eder tamamen iş onda , biz kadınlar ne desek boş demek ki bu da değersiz hissettiriyor insanı çoğuna bile isim de söz hakkı olamaması
hd_d Deletedmom_195 ben açık açık söyledim aileden herhangi briinin ismini koymak istemediğimi ben demesemde esimde bu fikirdeymis zaten ama anladığım kadarıyla eşin seni değil dışarıyı daha cok dinliyor🥲
Deletedmom_195 hd_d malesef ki öyle eşim söz sevmek olunca seviyorum diyor ama konu isim olunca hak annemin diyor
Weenie Deletedmom_195 bennn 🥲 ama şöyle moralim çok bozuktu 8 yıl bebeğimiz olmamıştı sonra oldu ve kedim weenie fip hastalığına yakalanmiştı bende annemde kalıyodum veteriner oraya yakındı. Derken arkadşmla isim konusu açıldı Uras nasıl dedi. Şans mutluluk getiren demekti. Eşimin adı Orkun. Bende dedim Uras Orkun olsun :) şans getiren küçük orkunum🥲 kimse bişi diyemedi şimdi 26 haftalık hamileyim :))
Mbozkurt Deletedmom_195 son aylarım 33 haftalığım kaynanama bakıyoruz sırayla sorsan elden ayaktan düşmemiş bakıyor muyuz sanki.şuan sıra bende dün hastaneye gittim tek başıma gittiğim hastane uzak 60 km filan giderken yolda aracım bozuldu araç sanayide kaldı eve akşam kız kardeşimin eşi getirdi 7 de.eve geldim yediği kahvaltı bulaşığı duruyor akşam yemeği için benim yemek yapmam bekleniyor çok zoruma gitti aceleyle yemek hazırladım gelip yanıma yapacağım bişey varmı beraber yapalım bile demedi evde de misafir var diye seste etmedim. Eşim diyor yemek yerken ağzımda yara var diyor benden bişey istedi o an bende elimden tutta kalkayım dedim kaynanam ne derse beğenirsin koyun can kasap et derdinde tek dedim bende canımın derdindeyim .Akşama kadar aralıkta hastanede otobüste sanayide rezil olan benim benim diyeceğim lafı kendisinin demesi 3 hafta kaldı gitmesine le havle çekiyorum
Mbozkurt Deletedmom_195 ilk oğlum olduğunda da komple benle yaşıyordu ben pencere dibinde yatıyorum yeni doğum yapmışım kolik bebeğim var canımla cebelleşirken o pencerenin diğer tarafında anneme kaynıma beni karalıyordu Eşim onda konuştuklarına dikkat et bütün sesin içeri geliyor anne diyerek çıkışsada ama gel görelim benim için travma bıraktı
Mbozkurt Deletedmom_195 dedim ben kimin için koyayım bu ismi zamanında yaşattırdıklarınız için mi ölen genç bi çoçuğa üzüldüğüm için koyacakmışım ben büyüklük gösterecekmişim en son 200 gram altın istedim ben koyarsam sende bana altın alacaksın olursa tamam alacağım dedi
hd_d Deletedmom_195 ayy ne kadarr yanlışş sen bebegin annesisin sen onu karnında taşıyorsun zorluklarını sen çekiyorsun ama lafa gelince hal amnemin sjnir oluyorum boyle adamlara ya vallahi
Weenie Deletedmom_195 ayyy canımmm 🥲 aminnn allah razı olsun bırtanem amin 🙏 seninde herşey gönlünce olsun hep♥
Deletedmom_195 dalyaluna35 bu pasiflik değil onların seviyesine düşmek istemiyorum ve saygımı da bozmak istemiyorum ama kendisi yüzsüzlük yapıyor işte
dalyaluna35 Deletedmom_195 söz konusu kendi çocuğumsa anlayacaklari dilden konuşurum, bilemedim bakış açımız farkli 🤷♀️
pamukayhn Deletedmom_195 biz eşimle 2014 senesinde lisede tanıştık ve aslında ilk bebeğimizin ismi o zamanlardan hazırdı Mehmet Asaf 🧿 bugün 7 senelik evliyiz ilk çocuğumuz erkek oldu ben hayalini kurduğumuz ismi koyduk çok çok şükür 🙏 şimdi 2. Ye hamileyim cinsiyeti belli değil ama isim konusunu oğlum eşim ve ben birlikte düşünüyoruz en son seçimler arasından kararı tabi ki bana bıraktılar ♥️ kaynanamın hayatıma bu denli karışmasına eşim de izin vermez ben de izin vermem eşinizde bitiyor biraz çok üzüldüm sizin adınıza
Deletedmom_195 pamukayhn tabiki eşin önemi yüksek şuan da oğlum olduğu için istediğimiz isimleri kura şeklinde oğluma sectirmek istiyordum ama müsade edilmiyor ve sizin adınıza çok mutlu Rabbim sağlık ve sıhhat nasip etsin 💞
momyy280_ Deletedmom_195 kızımın ilk ismi ne babası ikinci ismini ben koydum şimdi yine kızımın ilk ismini babası ikinci ismini ben koyacağım