Iremsel_ bende 33 haftadayim
Bekarken adet agrim yerde surundurecek kadar zor geciyordu. İlk dogumumda bu fogum agrisi değildir diyerek doktora gitmeyi reddetmistim. Duzenli gelince esimin de israriyla gittim ve 8 cm açıklık olmus hemen doguma alindim ve yarim saat icinde dogdu. Hastaneye gidene kadar regl aynisiyla ayni sanciyi cekiyordum. Hatta regl araliksiz surdugu icin daha zor oluyordu. Dogum sancisi araliklarla geldigi için dinlendiriyor. Ancak hastaneye gittikten sonra yani doguma alinil ikinmaya basladiktan sonra o yarim saat zordu. Artik sanci dinlendirmiyor hep sancı hissediyordum ve siddeti artiyor. Ama yarim saat sürdü. Benim için zor olan sanci değil ıkınma evresiydi. Yarim saatte kac kere ikindim hatirlamiyorum. Nefesim yetmiyordu. Bagirmaktan ziyade sanciya teslim olmus halde duruyordum. Yani böyle üç ikinmada dogurdum diyenler de bana ilginv geliyor. Benim için sancı kolay ikinmak zordu. Kimine sanci zor ikinma kolay geliyor. Doğum tamamen kisisel bir sey. Birinin öyle gecti diye sizinki de oyle gececek diye bir sey yok. İlk dogumdan sonra adet agrilarim da geçti. Simdi adet agrisi nasil biseydi onu da hatirlamiyorum en ufak ishal agrisinda perisan oluyorum. Bakalim bu dogum nasil gececek. 😂 Allah hepimize sağlıklı kolay dogum nasip etsin.