Begonvil15 merhaba ben 3 Kasım da doğum yaptım 38.hafta itibariyle çok sabırsızlanmıştm doğumdan korkan ben biran önce doğurmak istiyordum hemen olur sandım ve tüm tuşlara bastım ama hiçte hemen olmadı herşeyin vakit saati belli o gün anlamış oldum biz ne ladsr plan yaparsak yapalım Allah’ın planı önce gelir 🥹 neyse doğum hikayeme bsşliyim ben yalancı sancılar ile başladım 1 aya yakın yalancı sancı oldu adet sancısı benzeriydi 40+0 günümde sabah saatte 1 gelen sancılarım vardı hemen hastaneye gitmedim tabiki neyse sonra şiddeti arttı gibi oldu ve yarım saate düştü ben bi acile gıdıym dedim o sırada suyum falan gelmedi ama nişan olduğunu düşündüğüm renksiz kansız gayet şeffaf mukus bi sıvı yavaş yavaş geliyordu her peçete sürmeye ben kanlı gelir sanıyordum ama o şekildi neyse acile gittim açılma 1 cm dediler eve gönderdiler sancılarım da düzensiz çıkınca neyse eve geldim bütğn gün o şekil gezdim gece saat 11 gibi benim sancılar 10 dk da bire düştü sonra biraz geçti 5 dk da bir oldu sonra 3 dkda bire düştü derken artık hastaneye gidelim dedik baya ağrım artmıştı ama ben bu kadarıysa tamam ya ben bunu hallederim dşyodum ama asla o kadarı değildi neyse tekrar acile gittim tekrar açılmama baktılar 1 cm nasıl şok oldjm ama ben 5 cm falan olmuşumdur sandım hayal kırıklığı oldu birazcık sonra nst de sancım 3 dk da bir düzenli çıkınca dediler ki yatış yapalım sancın düzenli o gğn yine kimse inanmıyordu doğuracağıma yalancı sanvı dediler kesin eşim ni baktı ki ben tekerlekli sandalye ile çıkıyorum biranda gözleri doldu 🥹 sonra bizi eşimle doğumhaneye aldılar Antalya şehir hastanesinde doğum yaptım bu arada neyse bi girdim ki kadın baya bağırıyor ben o kadar değilim daha dedim off kesin psikolojim bozulacak niye bağırıyor derken biraz 1 saat geçti abo ben kadının üç katı bağırmaya başladım 😂 korkutmak istemem ama adet sancısınım 10 kat fazlası falan ama gelip gelip gidiyor deprem gibi bişey resmen neyse sonra açılmama gelip baktılar 3 saat sonra hala 1 cm di ben acıdan kıvranıyodum eşime dedim ki ben yapamicam gidelim burdan özele Sezeryan olmak istiyorum bunu da salak gibi onlars diyince benimle ilgilenmeyi bıraktılar artık nasıl olsa gitcem diye siz asla böyle bişey demeyin diğer hastalara dans yürüyüş duşta masaj falan neyse sonra biz hsstaneleri aradık kşmse kabul etmedi tüm özeller takipli hastaya sezeryan yapıyoruz dediler sabah gelin dediler aboo ben yandım dedim sabaha kadar nasıl dayanıcam dedim neyse eşim burda kalalım sabaha gideriz dedi tamam dedim sancı geldikçe duramıyorum yerimde ama o kadar aklı başındaydım ki o anda herşeyi yaptım pilates duşta squat sürekli odada yürüdüm falan en zor kısım nst de bağlı kalmak bide ıkınma asla diyolar ama ben gittiğinden itibaren hep büyük tuvaletim geliyodu onu tutmamı söylediler asla ıkınma dediler bu çok çok zordu gerçekten benim ümitler yerle bir halbuki sireç normal açılma 5 cm e kadar yavaş sonra hızlı ilerliyormuş normalde ben hemen olur sandım ama öyle olmadı tabiki bazısı bi gşdiyor bişey yok 5 cm açılma ben o kadar şanslı değildim neyse saat 3 oldu ebe geldi 2 cm dedi of of dedim ölüyordum sonra sancı dan afedersiniz kusmaya başladım neredeyse doğum bitene kadar 4-5 defa kustum bence sonra aklımda hep şu vardı kendimi kasarsam sancım durur açılmam olmaz rahat olmam lazım derken saldım kendimi kustum bağırs bağıra sancı çektim saat 4 oldu artık o kadar bağırınca gelip açılmama baktı ebe den neden sezeryan istiyorsun bak vücudun çok iyi doğum için açılman da belki ilerledi bakalım bi dedi baktı aaa demesin mi 5 cm diye ben ni umutlandım bi hırslandım yaparım ben bunu ya dedim kalktım tekrar saatlerce duşun altında kaldım tek başıma eşim terlik almamış yanına mecbur tek başıma girdim sıcak suda full çömeldim squat yaptım odada yürüdüm derken nu defa bağırmalarım hastaneyi yıkma derecesi oldu 😂 sonra baktım saat 5 buçuk gibi geldiler dedim yeter artık ben kakamı yapcam ebe dedi bakalım bi belki gerçekten kakan geliyodur daldırdı elini yine bu arada hepsi farklıydı ebeler son 3 de aynı kişi geldi artık hep dedi ki 8 cm olmuşsun artık serbestsin ıkınabilirsin tuvaletini yapabilirsin ama tuvalete gitme sakın dedi ben o odadan çıkar çıkmaz bi vaziyet aldım ki çok çok afedersiniz yatağa oturdum büyük abdesti yaptım valla ama nasıl iyi geldi nasıl anlatamam bş rahatladım artık sancıları daha iyi karşıladım eşim yatağı temizledi yeni çarşaf falan geldi çok utandım ama doğuma giderken hep şunu dedim kendi kendime ne olursa olsun insanlık halidir nasıl rahat edeceksem öyle yapıcam gerekirse kusarım bağırırım kaka da yaparım bende travma kalmasın rahat olacam dedim öyle de yaptım çok rahattım 😂 snra bi baktım ebe ameliyat malzemeleri ile geldi bide asistan doktor vardı yanında eşime dediler siz çıkın kapıda bekleyin Allaaaah dedim sonra çatal açıldı ayaklarımı bağladılar başladılar her sancıda ıkın demeye ben de gayet profesyonel sanki hep doğum yapmış gibi ıkındım kafamı yatağa vura vura vücudunuz nasıl ıkınmanız gerektiğini zaten söylüyor kakanı yapar gibi işte çok kuvvetli bi şekilde 3 kere ıkındım sonra aşağıda bi yanma hissi başladı bi daha ıkındım bebeğimin kafasını hissettim sonra bi kez daha ıkındım derken bebeğimi alıp kucağıma attılar şok oldum titremeye başladım üşümeden sanırım bide şoktan ama gerçekten sancılar o anda bitti bebeğini sev dediler ben sadece ellerine dokundum 3 kg doğdu tutamadım bi benim doğumdan önce doğum dan evet korkardım ama bağ kurma konusunda daha endişeliydim acaba hemen annelik yüklenir mi bana diye merak ederdim hep ama öyle güzel kii onu yanıma koydular kalpler çıktı gözümden sanki çok sevdim onu bir yandan da alttan dikişlere başlandı benim bebeğim eli kafasında gelince kesi atıldı makata doğru o yüzden çok dikişim oldu söylemediler kaç tane olduğunu o kadar fazla ve zordu yani her iğne de hissettim iyice uyuşmadm sanırm ebe de kızdı hatta abartma diye dicektim gel ben sen dikeyim kolaysa tövbe ya neyse sonra 7 buçuk gibi falan bitti dikiş beni kızımla odada yanlız bırakıp gittiler 2 saat sonra falan eşimi aldılar içeri eşim gözleri kıpkırmızı geldi içeri beni öptü hemen kızımıza baktı falan derken sabah özel hastaneye gidip sezeryan olacağım dediğim doğum hikayem sabah 6.47 de bitti 🥹🥹🥰 şuan acısını pek hatırlamıyorum sancı nasıl bişeydi silindi kafamdan resmen ama çok güzel bi mucize kesşnlikle her anı çok kıymetli tek keşkem özel hastanede olsam epidural alıp biraz daha rahat olsamdı neyse bu da geçti gitti ebeler doğumun çok kolaydı bebeğin çok aşağıdaydı güzeldi konumu dediler onalra göre kolaydı işte bana göre de siz karar verin 🥰