Evet kızlar an itibari ile minik yavrumla 13 günlük oldukkk ama ben yeni yazmaya fırsat buldum🙈
İkinci sezeryanım ve nasıl geçeceği hakkında çok kaygıylıydım özellikle bir çocuğumu arkada bırakıp ameliyata girmek beni çok korkutuyordu ama şükürler olsun sağlımla kavuştum iki yavruma da.. hiç korkulacak birşey yokmuş ikinci doğum sezeryan da olsa daha kolay geçiyormuş neyse gelelim hikayemize..
37+1 de sancım başladı gece böyle adet sancısı gibi belime vuran sancı ama yoruldum ondan heralde vs dedim baktım geçmiyor gece dedim gidelim acile çünkü suyum azdı zaten 37+4e sezeryan günü almıştık riske atmayalım dedik gittik ve iyi ki gitmişiz bebişin kalp atışları çok düzensiz ve zayıftı. Sancım çıkmadı nst de ama kalp atışlarından dolayı bir daha çıkamadık hastaneden sabaha doğum dedi doktorum ben tabi salya sümük hiç beklemiyordum gidip gelecez sanıyordum oğlumla vedalaşamamıştım doğum çantam yanımda değildi vs neyse eşim koştu herşeyi aldı geldi ben sabah 8de sezeryana alındım belden uyuşmalı oldu iğneyi belime yaparken hiç acımadı hissetmedim bile sadece bacaklarıma gelen sıcaklığı hissetmem biraz panik yaptı ama o kadar güzel bir anestezi hemşiresi elimi tutuyordu ki öyle rahatlatıyordu ki Allah ondan bin kere razı olsun paniğimi aldı 🙈 neyse hemen uyuştum zaten hiç burda yok uyuşmadım yok herşeyi hissettim diyenlere inanmayın beni onlar çok korkutmuştu ameliyatın sonuna kadar ne hissedecek diye bekleyip durdum 😂 neyse 5 dk gibi kısacık sürede yavrum doğdu onu çıkarıdktan sonra tansiyonum düşmüş beni uyutun kendimi iyi hissedemiyorum dedim bişey yaptılar ben uyumak ve ıyumamak arasındaydım herşeyi duyuyordum ama inanılmaz rahatlamıştım sakinleşmiştim 😂kızımı giydirip babasına götürmüşler bende odaya gittiğimde beni bekliyordulardı kendimdeydim sadece ilk ameliyat sonrası 4 saat çok ağrım oldu benim o da ağrı kesicilerle geçti bebeğimin de erken doğmasına rağmen kilosu boyu çok normaldi solunum sıkıntısı vs de çekmedik bin şükür.
4 saatin sonunda hemşire desteği ile ayağa kalktım ilk sezeryanım göre ayağa kalkınca hiç ağrı hissetmedim 10 adım falan attık sonra beni bırak kendim yürüycem dedim 😂 kendim yürüdüm sonra dinlendim biraz, bir sonra ki yürüyüşümde dim dik karşıya bakarak yürüdüm ve inanılmaz şekilde akşamına hiç ağrısız sızısız yürüyüp oturduk zaman zaman hafif ağrılar oluyordu ama asla dayanılmaz değil kısa süreli. Beni tek zorlayan gaz çıkarmaktı ertesi gün akşam üzerine kadar ne içtiysem çıkmadı sakız vs çiğne dediler o da işe yaramadı en sonun lavman yaptılar o şekilde rahatladım da çıktık hastaneden. Eve geldikten sonra ilk 4 gün ağrılarım oldu yatıp kalkarken oturup kalkarken vs sadece yürürken çok rahattım o da geçti bin şükür şimdi 13. Günde evde tek kaldık her işimi yapıyorum bin şükür 🥲işte böyle kızlar Allahım herkese sağlıkla yavrusuna kavuşmayı nasip etsin.. sorusu olan varsa alabilirim ❤️