VuslatDemir öncelikle hayırlı olsun :)
Suan ikinci çocuğuma hamileyim.
İlk çocuğumda 6 ayliktan snra evde kendimce youtube den izleyerek plates ve gunluk yürüyusler yaptım son ayımda akşam yemekten sonrada bir saat yürüyüş yapıp eve gelince dus alip tekrar plates topuna otururdum.
39un icinde doktorum.bebegin kanala girmemesinden dolayı beni sezryana hazrlarken eşimle karar verip baska doktora randevu aldk 3 gun snra randevum vardi 3. Gun sabahı 4te sancilarm başladı sürekli tuvalete gitme ihtiyacı vardı dakikalarını tuttum sabah 08.00′e kadar tuvalete gitme ihtiyacı sıklaştı en son evdeyken 5 dakikada bir sancı geliyordu eşim uyandırdım ufak bir kahvaltı ve sonra hastaneye hızlıca geçtik asistana 9′da randevum olduğunu ama duramadığımı söyledim Sancılarım 3 dakikaya düşmüştü beni doğumhane katını aldılar Ebenin kontrolünde 7 santim açılmam olmuştu suyumun patlatıp doğumu başlattılar bebeğim henüz kanala girmemişti hiç Suni sancı almadan öğlen 1′e kadar kendi sancılarımı karşıladım en son açılmam 10 santim olunca ebe sedyenin önünde beni squat pozisyonunda sancılarımı karşılamamı istedi 3 sancımda squat pozisyonda ıkındım oğlum kanala girdi Hatta direkt uçtaydı Hemen doğumhaneye alıp çatalı oturttular 2 dakika kadar doktoruma bekledim doktorumu dinleyerek söylediği yerde ıkındım ezan okunduğunda oğlum da ağlamaya başladı kesi olmadan doğumu gerçekleştirdim oradaki ebeler ve hemşireler İlk doğumda o kadar kolay ve sessiz geçmesine Şaşkın olduklarına ne yaptığımı sordular bunu tamamen pilatese borçluyum çünkü vücudumu pilatesle esnetip doğuma hazırladım sancım her geldiğinde çocuğuma daha da yaklaştığımı bildiğim için var gücümle ıkındım şu an çocuğum 4 yaşında 2 çocuğuma hamileyim ve ben çok kilo almıştım Sizin kilonuz normal pilatese de başlamışsınız her şey yolunda zamanını bekleyin ve anının Tadını çıkarın :)