Bububu ilk doğumda hamile olduğunu unuttum mis gibi hamilelik yaşayıp oğluma kavuşmuştum. İkinci gebeliğimde kanamalar ile başlayan hamileliğim 17 haftalık iken artık yoğun olan kanamalarım keseyi delmiş ve suyum gelmişti su bitmesi ile bebeğimi doğum yaptım ve öldü çok canım acımıştı sanki yerini doldurmak istedim ve üzerinden 4 ay geçti tekrar hamile olduğumu öğrendim hiç sıkıntı yoktu güzel gidiyordu bende 23 haftalık da vajina ağrısı yatakta dönememe yürürken bacak arası ağrılar kalça ağrısı ile normaldir iş tuttum diye 1 hafta çektim ve doktora gittiğimde rahim ağzı kısalması var bir hafta uzan hiç kalkma bakalım kısalmaz aynı kalır ise serklaj olmadan yat dedi 1 hafta sonra 25 haftalık da gittiğimde çok kısaldığını böyle bebeğin hemen geleceğini söyledi ve acil serklaj yaptı tutma ihtimali zor görmüştü kanama olmuştu anormal görmüştü doktorum biraz ümidi keser gibi olmuştu ama yansıtmamaya çalışıyordu. Çok ağladım çok üzüldüm çok düşündüm ama sonra kendime şunu dedim serklajın etki etmesini istiyor isem neden serklaja zarar verecek hareketler yapıyorum dedim ve doktorumu dinledim bende 5 gün yattım ve benşm kasılmalarım da vardı hep eve geldim antibiyotik kasılma için nidicard progestan vs derken günde içtiğim toplam ilaç 15 di alarm saat başı calıp ilaç içiyordum. Full uzandım sıkıldım ama 30 ü görene kadar çok dikkat ettim asla dışarım çıkmıyorum merdiven inip çıkmıyorum WC kalkıyorum yemeği ayakları uzatarak sola yada hafif sağa dönerek yiyorum oturma şekli çok olmasın diye bol su iç 3 litre üstü egilme duşta çok durma WC de çok durma ıkınma kabız olmamaya çalış evden sadece hastane için çık ben aile hekimi den çağırıyordu gitmiyordum gerekli şeyleri doktora yaptırıp sisteme düşürüyordum kabul etmişlerdi hastaneye giderken arka koltukta yatarak git hastwme için de tekerlekli sandalyeyle gezdirsinler seni merdiven olan yerler de eşin kucağına alsın biz öyle yapıyoruz suan ben ev içinde dolanmaya oturarak yemeye ama ayağımı uzatmaya başladım yine de günü uzanarak geçiriyorum ki rahime baskı olmasın diye sıcak su ile duş alma üşüdüm çok üşüdüm ama yapacak birşey yok üzülme dikkat et ben bunlara uydum ki daha benim de yolum bitmedi 33+2 haftalık hamileyim daha Allahım sağlıkla kucağımıza versin evlatlarımızı bunun yanı sırada bebeğin kilo alması ve zararlı değil sağlıklı alması için yeme tarzımı değiştirdim ona etki edecek şeyler araştırdım. Sabah kahvaltı için 2 haslanmış yumurta,bol kaşar, zeytin, yeşillik, salatalık,domates, yarım yada çeyrek avakado, kepekli ekmek, süt biraz bal ve pekmez ara öğün olarak kendine ceviz fındık badem kaju ve kabak çekirdeği ayarla hepsi tuzsuz olsun ve yanına kuru kayısı ye hemde kabızlık önler sonra öğlen ne yemek istersen onu bir kase yoğurt ile ye bir ara öğün de meyve ayarla içinde elma ve muz olmasına önem ver hurmalardan bir süre uzak dur ki canımı çekince yemiştim sıkıntı görmedim. Akşam yemeği yanında ayran tüket yine akşam sonrası araya biraz kuruyemiş biraz meyve ve uyumadan önce kefir yada süt ile günü kapat. Haftada bir et bir tavuk bir balık yemeye dikkat et yeşillik ye bol bol ve çok yıkanmış ol bir süre paketli şeylerden kesinlikle uzak dur enfeksiyon olmaması icşn bir süre de tatlı şeylerden uzak dur. Sonrası dua sabır ile devam ettir. Hayırlı sağlıklı huzuru şekilde bebişini kucağına al 🙏🏻❤️