Hahaazal Kızlar astım hastası olan var mı 25 haftalık hamileyim bir haftadır öksürmekten mahvoldum ne yaptıysam geçmedi yapmadığım şey kalmadı bugün doktora gittim astım teşhisi koydu ve astım ilaçları yazdı bu ilaçlar bebeğe zarar verir mi acaba çok kafam karışık ilaç kullanmamaya özen gösteririm ağrı kesici bile içmiyordum başıma böyle birşey geldi😪
[silindi] Hahaazal geçmiş olsun canım gebe kalmadan önce bende astım ilaçı kullanıyordum ismi respiroydu ama gebe kalınca doktorum farklı bi ilaç verdi sadece çok sıkışınca kullanıyorum yinede bi kadın dogum doktoruna göster istersen
Kosarer Hahaazal bende astımdan şüpheleniyorum kendimden nefes almakta zorlanıyorum astımdan mı hamilelikten mi bilmiyorum siz hangi Dr. Gittiniz nasıl teşhis konuldu size?
Zuhresule Hahaazal ben 33 haftamdayim hala doktor kontrolünde her gece ventolin kullanıyorum. Yattığın odada kalorifer varsa çok etkiliyor. Kalorifere su koysan bile son haftalara doğru nefes almayı çok zorluyor malesef
YagmurDaskn Hahaazal Umarım iyileşirsin ama astım hastalarının iyileştiğini pek görmedim. Halamın kızı da astımı yüzünden sezaryen oldu
Hahaazal [silindi] gösterdim kadın doğum uzmanına kullanabilirsin dedi ama benim içim hiç rahat değil ama kullanmak zorundaymışım boğuluyorum bir haftadır
Kosarer Hahaazal ne gibi belirtiniz var merak ettim bende gidecem dr nefes almakta zorlanıyormusunuz mesela ben odadan odaya giderken bile nefes nefese kalıyorum 😔
Hahaazal Zuhresule kaloriferli odada yatmıyorum ama kaç gecedir uyku uyumuyorum daralıyorum resmen iki gündür çaresiz ne yapsam geçmiyordu ağlıyordum çaresizlikten şimdide ilaçlar kafama takıldı bebeğe zararı olur mu diye
Hahaazal Kosarer öksürük bir haftadır geçmeyen öksürük ne yapsam geçmedi buraya öksürük için de yazdım herşeyi denedim yaptım dün artık baktım iyice daralıyorum Nefes nefese değilde öksürmekten boğulacak gibi oluyordum
Hahaazal Zuhresule beni soğuk hava çok etkiliyor diye biliyorum hafif üşüsem hemen hastalanıyorum öksürükten duramıyorum ilaçlar ventolin rovamycıne(antibiyotik) symbicort
Zuhresule Hahaazal antibiyotiği hic kullanma bence is olsun diye yazıyorlar :/ ventolini de çok sıkışırsam kullanıyorum yanı biraz direniyorum :) soguk sıcak hiç farketmiyor hava nemsiz olunca hemen basliyosun nefes alamamaya.
Hahaazal YagmurDaskn zaten ikinci gebeliğim ilki de sezeryandı o sorun değil bebeğe zararı olmasın yeter
Hahaazal Zuhresule astım hiç aklıma gelmezdi hiçbir bilgimde yok astım hakkında hep diyordum bağışıklığım çok zayıf o yüzden ben o yüzden çok hasta oluyorum derdim hep
YagmurDaskn Hahaazal Bak sen de demişsin ikinci gebeliğin. İlkinde bişey olmamışsa ikinci de de Allah’ın izniyle bir şey olmaz
Zuhresule Hahaazal iyilesmeyen bi illet maalesef :/ ama astımla yasamayı öğreniyorsun yapacak bisey yok 😀