rainbowdash Kızlar post açmıştım spiralim olmasına ragmen gebe kalmışım kan verdim pazartesi günü 818 çıktı bugün tekrar bakıldı 1603 olmuş doktor keseyi cuma günü görelim dedi ve bi karar vermeniz gerekiyor dedi ya tüm riskleri alacaksınız düşük riski erken doğum riski enfeksiyon annenin ölümüne kadar komplikasyonlar olur dedi çok çaresizim ilk doğumumu yeni yaptım 6 aylık bebeğim daha çok küçük bi yandan onu düşünüyorum bi yandan karnımdaki bebek sağlıklı mı olacak ne olacak bilmiyorum karar vermem gerek ama hayatımda hiç böyle sınanmamıştım çok kötüyüm. Ya ileride daha kötü şeyler olmasın diye şimdi alınacak kürtajla acımı baştan yaşayacağım ya da ileride sürekli düşecek mi erken mi doğacak vs. bu düşüncelerle boğuşacagım ve belki de kayıp yaşayacagım hepsi çok zor bütün ihtimaller beni mahvediyor
ipekmom_ rainbowdash annemde kardeşime spiralle hamile kalmıştı bi sorun olmadı, kaldıki annem 15sene önce doğum yaptı, şuan herşey daha gelişti, farklı bir doktordan görüş alın mutlaka
Nihan9393 rainbowdash merhabalar daha önce konuşmuştuk bence başka bir doktor deneyin direk kötü seneryoyu yazmış bende spiralle kalmıştım direk spiralim çekilip alındı gayette hüzel hamilelik geçirdim ani suyumun ve sancılarımın gelmesiyle geçen gece doğumumu yaptım . Lütfen kötü düşünme
AynurrBYK rainbowdash Allahmın verdiği bir cann gerekn önemlemler olmasına rağmen hamile kalmıssınız demekki doğmasıı gerekiyorr inşallahh sağlıklı doğucaktır kötüyü düşünmeyinn olaki aksi bir durum olduu buda imtihandır diye düşğnüceksinz herşey bizim içinn 2 sn sonramızı bilemiyoruz Rabbmm hayırlı kararlar vermenizi nasip etsinn inşallah🤲🏻
rumeysa_ttkrky16 Neden böyle dedi ki doktorunuz sağlık probleminiz mi var tabi ki bütün doğumlarda illaki risk var komplikasyonlar oluşabilir başıma ne gelir bilemeyiz benimde ilk normal doğumda kananam durmadı bayıldım tekrar komple uyutup dikiş attılar kanamam durmasaydi rahmimide alacaktlardi Allah korudu
rainbowdash rumeysa_ttkrky16 benim bi sağlık problemim yok ama spiralden dolayı enfeksiyon düşük erken doğum su gelmesi her şey olabilir dedi o yüzden çok endişeliyim ya ileride bebeğim büyürse o zaman kayıp yaşarsam diye
gulchill rumeysa_ttkrky16 benimde öyle oldu ilk doğumum diğer doğumlarınızda tekrar başınıza geldi mi 2. Bebeğe korkuyorum aynı şeyleri yaşarsam diye
Mom23H rainbowdash bu şekilde hamile kalan herhalde ilk siz değilsinizdir yani bence bu kadar olumsuz düşünmeyin derim enfeksiyon bu saydığınız riskler bütün gebeler de olabilir durumlar
Esay01 rainbowdash yengem sizin gibi spreyle hamile kaldi hic bir saglik sorunu yaşamadan saglikli bir şekilde kızını doğurdu 39 haftada tevekkül edin Allaha bırakın inşallah hiç bir sorun yaşamadan gecirirsiniz
zehraulger3838 rainbowdash canım o spiralle alakalı değil o tarz riskler zaten her gebelikte var bence doktor korkutmuş seni benim eltimde spiralle gebe kaldı ve bebeği gebelik boyunca spirali elinde tuttu cikarttiramadida spirali onada alalım bebeği riskli dedi aldırmadı doğurdu doğduğunda bebeğin elindeydi spirali hatta doktor odaya geldiğinde spirali elinde sıkıca tutulmuş şekildeydi zor bıraktı çok sevdi galiba diye gülümüştü hiç ve banada riskli diyolar oflum 6 aylıkken gebe kaldım sezeryan dikislerimin olduğu yere yerleşmiş kızım yukarı cikmiyo kaç defa alalım dediler riskleri anlattılar şuan 20 haftalığız ve gayet herşey yolunda yiyecek ekmeği içecek suyu varsa doğar ama seni cennetin kapısında bekleyecekse o zaman sen istediğin kadar dikkat et risk hiç olmasın o zaman bile cennete melek olarak gider hiç korkma sen Allah’a sigin gerisi kolay
rainbowdash Mom23H ya zaten spiralle gebe kalmasam bu kadar yıpranmazdım ama spiral olması gerçekten riskli ben ilk gebeliğimde hiç bir sıkıntı yaşamadım şimdi daha 6 ay olmuşken böyle olması çok zor
rainbowdash eslem2121 bende düşünüyorum nasıl kıyarım diye ama bi yandan ileride daha büyük bi acıyla yüzleşmekten korkuyorum çok zor çok
bebekananas rainbowdash karar sizin kararınız yalnız şunu söylemek istiyorum . Hiçbir sağlık problemim yok .24 . Haftada başlayan ağır idrar yolu enfeksiyonuyla doğuma kadar mücadele ettim . Gebelik zehirlenmesi yaşadım . 30. Hafta da erken doğma riski vardı ciğer geliştirici vuruldum 4 adet . Hamileliğimin nerdeyse 2-3 ayı hastane de yatmakla geçti . Kızım 40+2 de doğdu gayet sağlıklı . Şimdi 2 buçuk yaşında . Yani alacak nefesi yiyecek ekmeği varsa doğuyor büyüyor . Yoksa önüne geçemiyorsun zaten
eed21 Spiralle hamike kalan çok kişi var. Başka doktora danışın bence. Bir candan vazgeçmek kolay mı? Sonuçta vereceğiniz karar da birinin canı söz konusu. Bebişiniz küçük olabilir ama bu durumda da olan çok kadın var. Bence sağlığınızda ciddi risk olup doktor illa ki alınacak demezse Allah’ın verdiği canı alma hakkı yok kimsenin
rainbowdash eed21 başka doktora gitmeyi düşünüyorum bende kese görünsün bi sonrasında bakalım nolucak ilçede yaşıyorum merkeze gidicem vazgeçmek istemiyorum bebeğimden ama ilerde daha kötü kayıp yaşarsam kaldıramam diye çok korkuyorum
4567788 Bence de demekki ömür yazılmış o bebişe , mucize olmuş size. Bence zamana bırakın baştan canına kıymayın. Sonrasında çok pişman olursunuz. Anne karnında kesin hastalık teşhisi konup sağlıkla doğan çocuklar bile var.
rainbowdash 4567788 bende bundan korkuyorum şimdi alınırsa ileride hep sorgulayacagım kendimi belki sağlıklı olacaktı doğacaktı diye o vicdan yükünü taşıyamam bir ömür
eed21 Ve doktorunuz çok olumsuz dilli galiba. En azından şunu dersin takip edelim bebeğe bakalım durumuna bakalım kan tahlillerine bakalım. Erken doğum olursa mesela bebeği almaktan daha mı kötü bir şey. Kusura bakmayın tabiki sizin kararınız ama ben bu konularda çok hassasım. Umarım her şey çok yolunda gider
rainbowdash eed21 erken doğum bile bir nebze iyi sayılabilir ama ilerleyen haftalarda bir anda düşük yaparsam diye çok korkuyorum nasıl dayanırım bilmiyorum tek doktorla da kalmak istemiyorum tabii ki büyük bir hastaneye gidicem kese gözükünce
rainbowdash eslem2121 o ihtimal de var tabi ki ama ben şuan hiç olumlu düşünemiyorum psikolojim mahvoldu çok üzgünüm
iyiliktozu rainbowdash böyle söyleme canım. Kaldıramam dediğin ne varsa Rabbim korusun başına gelir kaldırırsın ama ne halde olursun orasını bilemem. Erken doğum yapıp 1 hafta sonra bebeğini kaybetmiş bir anne tavsiyesi bu sana. Rabbim izin vermedikçe ölmezsin hiçbir acıdan. İzin verirse de o senin değiştirmeyeceğin kaderdir zaten. Velhasıl bebeğinin kaderini kendi kararına bağlama Rabbime emanet et.
sari_papatyam rainbowdash ben de bu ihtimale binaen aldıramazdım ya ki bence doktorun saydığı riskler oran olarak düşğk olabilir hemen kendinizi yıpratmayın mutlaka birkaç görüş daha alın
eslem2121 rainbowdash şuan ki psikolojik durumunu bilemedğim için yorum yapamıyorum sende haklısın en iyisini sen bilirsin ❣️
rainbowdash ipekmom_ İnşallah dediginiz gibi olur şuan o kadar şokta ve üzgünüm ki iyi ihtimali düşünemiyorum bile