aysinnam 3 kgden ağır şeyler kaldırmak, koltuk, mobilya itmek, yüksek (düşme riski olan yerlere çıkmak) kimyasal detarjanlar kullanmak(sigara içmekten bile daha zararı olduğu söyleniyor) parmak ucuna kalkıp uzanmak( kol hizanda uzanmadan alabilirsin) tavsiye edilmeyen bunlar. Ama eğer ağrın,lekelenmen , enfeksiyon ,mantar benzeri akıntın, halsizliğin varsa hiç birini yapmayıp yatıp kalkma. Düşük riski oluşturabilcek şeylerde bunu yapmaya değer mi diye düşün. Bazı dr.lar insanlar sağlıklı bir bebeği düşürmenin sağlıksız bir bebeği tutmanın mümkün olmadığını söylüyor ama o iş öyle değil hep düşük riskim vardı. Plesanta rahim ağzına yakındı bunu bilmiyorduk başka sebeplerden düşük riskim vardı benim. Eğer ben normal hayatıma devam etseydim diğer düşük risklerim olmasaydı plesantanın aşağıda olduğunu bilmeyip belkide bebeğimi kaybedicektim. Ama hep dikkatliydim dün 9.ayımıza girdik binlerce şükür. Sen tedbirini al taktiri Allaha bırak. Benim bir yakınım benimle aynı dr.a geliyordu orda karşılaştık dr.dn memnun olmadığını herşeyi yasakladığını iki dr.a daha gittiğini hiç bi sorun olmadığını söylediler bu neden böyle yasklıyor anlamıyorum dedi. Bende dr.un çok iyi olduğunu eğer yasakladıysa bi sebebi olduğunu söyledim. Büyük ihtimalle normal haytına devam etti ve 1 ay sonra kanama sebepli hastahaneye yattı. Kendimden örnek veriyim bebeğimin gelişimi yavaştı dr. bize bazı bebeklerin sağlıksız olduğunu ve sağlıksızsa zaten yaşamasının çok iyi olmadoğını söyledi bebeğimi düşürdüm ve kan pıhtılaşması olduğunu öğrendim iki kayıp yaşadım 2 sene bebek bekledim tedaviler gördüm hormonlarım bedenim piskolojim altüst oldu böyle şeylerde keşkeler fayda etmiyor. Korkutmak için yazmıyorum bunları ama cahillik etmemek lazım. Dip köşe temizlik oluyo olması size bir fayda sağlamıcak. Günlük temizlik yapıp dağılmamasını sağlayın yeterli zaten. 2 ay sonra 3 ayınızı geçmiş olucaksınız biraz daha fazlasını yapabilirsiniz. Şimdilik daha enerji harcamadan kendinize vakit ayırdığınız bir dönem yaşamanız daha güzel olur