Deletedmom_247 merhaba tabiki elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım. Ben normalde gectigimiz sene bu zamanlar tuo bebek tedavisine hazirlaniyordum. Osman balci ile. Kendisi alaninda cok iyi bir hekim. Tüplerimin tıkalı olmasi gerekcesiyle beni tup bebege yonlendirdi(rahim filmimi kendisi cekmemisti) biz tedaviye hazirlanirken spontane bir gebelik yasadim ama bebegim erken haftalarda kaybettim. Kurtaj islemi icin osman hocaya erismek istedim ama kendini sehir disinda idi. Ve o kurtaj vesilesiyle ufuk hocahla tanışmış olduk. Devaminda bana bu belki tüplerimin acik olma ihtimalinden bahsetti ki zaten gebelik olusmustu. Ilk travmatik rahim filmim ardindan kendisi bana anestezisiz cok iyi bir rahim filmi cekti. Ve cogunlukla kapali tüplerimin her ikisini de açtı. Devaminda 3 4 ay içinde tekrar gebeligim oluştu cok şükür ki. Normalde tüp bebek hekimi artik normal gebelik takibi yapmiyor diye biliyorum ama ben kendisinin onceden hastasi oldugumdan sanirim bana o sekilde yardımcı oluyor. Kadınlar olarak hassas varlıklarız ve ben önceden bir kaybim oldugu icin cok daha hassastim. Doktor secimimde bu hassasiyetime yanit veren o sekilde yaklasan hekimlere gitmeyi tercih ettim. O yuzden fuat hocaya gitmekten vazgecmsitim gerek gormemistim daha dogrusu. Prosedur bakimindan ufuk hocaya güveniyorum + yaklasimi benim icin tercih sebebi oldu. Fuat hocada oyledir bilmiyorum dedigim gibi gerek görmedim ama ufuk hocanin bu soylediklerim konusunda cok iyi bir doktor olduğunu soyleyebilirim.
Meşakkatli bir süreç. Maddi durumunuz nasıl bilmiyorum ama gittiğim doktorlardan yola çıkarak söylüyorum ki maalesef bu sürecten para kazanmaya çalışan onca doktor var ki. Gittiğim bazi doktorlar da maalesef oyle idi. Ufuk hoca ben tuplerimi laparoskopi ile açmayı deneyelim dedigimde bana inatla rahim filmini önermişti. Arada dağlar kadar fark vardi parasal olarak. Hem anestezi almani istemiyorum hemde 1 tüpünü acsak bile bu bir umut diye. Parasal hic bir taraflı önerisini görmedim. Sana tavsiyem yaklaşım ( psikolojik ve bilgi birikimi, yonlendirme) anlamında her iki doktoru da deneyimlemen. İnşallah sürecin su gibi akar gider 🌸 yine aklına takılan bir sey olursa yardımcı olmaya calisirim 🌸