Deletedmom_297 kubraszn evet şuan herşey güzel gidiyor elbette diyet+insilünle ilerliyoruz teşekkür ederim .
Sonek Deletedmom_297 inşallah bir sorun yaşamadan bebeğinize kavuşursunuz. Bende de şeker yok evet ama bebeğim hep 2 hafta geriden geliyor yani bu testi de yaptıramayınca iyice stres oldum 😢
Sonek Yazmelegi_ meyveliydi ama yine etkili oldu. Devlet takipliyim her zaman aynı hekime randevu bulamıyorum o yüzden bir dahaki gittiğimde soracağım ama tekrar yaptırmamı ister mi bilmiyorum
Bdks98_ Sonek gebelik şekerinden şüphelenilen durumlar şunlar: bebeğin gelişimin önden gitmesi yada annenin hızlı fazla kilo alması bunlar yoksa bence yaptırmanıza gerek yok tabi en iyi doktorunuz bilir
Deletedmom_297 Bdks98_ bu bilgi yanlış malesef hiç kilo almayıp bebeği haftasıyla uyumlu olup hatta ailede şeker geçmişi olmayanların bile şekeri çıkıyor şeker yükleme şüphe ile yapılmaz gebeliğin 24-28 haftaları arası tarama testidir lütfen bu tür yanlış bilgiler verip ve buna inanan Olur allah korusun gebelik şekeri olup farkedilmeyen ve sonucu kötü olabilecek durumlara sebebiyet verirsiniz.
Sonek Deletedmom_297 evet bende bu yüzden yaptırmak istiyorum ama tekrar aynı durumu da yaşamak istemediğimden ikinci kez deneyen ya da başka bir yöntemle bu durumu kontrol ettiren var mı diye merak ettim.
Deletedmom_297 Sonek başka bir yöntemi malesef yok canım sadece ölçüm cihazı alıp evde açlık tokluk ölçümü yapabişirsin oda bir kaç hafta yapman gerekiyor ondada değerler açlık 70-95 tokluk 1. Saat 140 2. Saat 120 altı olması lazım anca bu şekilde anlaşılır .
Sonek Deletedmom_297 peki bir şey daha sormak istiyorum size. Bebeğim genelde iki hafta geriden geliyor. Kafa çevresi normal ama karın ve fenur ölçüleri 2,5 hafta geride oluyor bazen. Plesenta akımı iyi suyu iyi ama gelişimi bu şekilde. Böyle olup erken doğan ya da doğduktan sonra sorun yaşayan bebekler oluyor mu
sari_papatyam Deletedmom_297 bu saatleri hesaplarken yemeğe başladığınız saatten itibaren mi yoksa bitirdikten itibaren mi hesaplıyorsunuz
Deletedmom_297 Sonek yani bu sorunun cevabını sana en iyi doktor verir canım ama 2 hafta geriden gelmesi normal demişti bana doktorum başından beri mi geride öyleyse geç döllenme vs olmuştur kaşar muz kefir tüket kilo aldırıyor bebeğe yakın bir tanıdoğım 4 hafta geriden gidiyordu onun malesef erken doğum oldu ama sağlıcakla kavuştu seninki 2 hafta bence normal ama dediğim gibi en iyisini doktorun bilir
Sonek Deletedmom_297 çok teşekkür ederim bilgilendirme için. Evet doktorum şimdilik yakın takip ediyor. Gelişimsel bir sorunu yok fakat küçük bi bebekmiş. İnşallah hepimizin bebekleri sağlıkla gelir
irmairma Sonek bana 5 dk içinde 3 yudum da iç dediler o kadar zorlandım ki kusmamak için kendimi zor tuttum zaten çok açtım, tekrar etmemesi için kusmadım açık havada oturdum hep temiz hava alayım kusmayayım diye
sari_papatyam Sonek 50 lik miydi 75 ya da 100 müydü acaba, 50 lik daha hafif bir tarama testi, kesin tanı vermiyor ama onu talep edebilirsiniz daha hafif olur 50likte yüksek çıkmazsa şekeriniz yok demektir
Sonek sari_papatyam 75 lik istemişlerdi bende öyle yaptırdım yeniden 75 denerim heralde kesin sonuç versin diye belki daha yavaş ve soğuk içersem midem bulanmaz o kadar inşallah
Sonek İkinci kez gidip yaptırdım bugün değerlerim gayet normal çıktı. Bu sefer 10 dakikada küçük yudumlarla 3 nefes aralıklarla içtim. Midem de bulanmadı bu sefer. Rahat geçti diyebilirim.