Bimiyendis sudeli4 yok canım neden rahatsız etsin aklıma gelmeyen ya da bilmediğim bir şey mi var acaba diye sordum sadece
gunizsureyya Ben bu konulara çok yabancıyım, işten ayrılmadan 90 gün prim olması gerekliymiş sanırım 2 aydır çalışıyorum . İş yerinden erken çıkış yapsam ödeme yapılır mı ? Birde bu ödemeyi sgk mı yapıyor?
Deletedmom_247 gunizsureyya canım evet 90 gün prim olması gerekiyor biraz daha sık dişini zaten 2 aydır çalışıyormuşsun. 2-3 daha dayan. (devletin her an her şeyi değiştirmesinden kaynaklı durmanda fayda var) Doğum parası ödemesini sana SGK yapıyor yani devlet. Siz iş verene gebe olduğunuzu bildirdiniz değil mi? onlarda sisteme işliyorlar çünkü. sağlık durumunuz ne kadara kadar elverirse çalışabilirsiniz ama sanırım 37.hafta zorunlu olarak ayrılmak gerekiyordu. Doğum yaptıktan sonra da sanırım iş veren sizi maaşınızın bir kısmını veriyor diye biliyorum. Siz yine sorabilirsiniz burada ödeme almış insanlara. Doğumdan sonrasını bilmiyorum çünkü. Üstte kalsın.
gunizsureyya Deletedmom_247 bilgilendirme için çok teşekkür ederim burcucum :) sanırım ismin burcu doğru dimi :) aslında ben ara vermiştim işime 2 ay önce tekrar başladım bu prim son 3 ayda mı yoksa 1 yıl içerisinde geçerli oluyor mu ? Bu arada evet hamile olduğumu bildirdim ama sisteme işledi mi bilmiyorum ne yazık ki. Hamilelik dolayısıyla da haftada 3 gün çalışmaya döneceğim ve gittiğim gün sayısı kadar sigortam ödenecek yinede doğuma kadar toplam 90 gün olması yeterli olur mu ?
Deletedmom_247 gunizsureyya sanırım bildiğim kadarı ile çünkü sgk yı arayıp sormuştum,doğum yapmadan son 90 iş günü içersinde sigortalı olmanız gerekiyor demişlerdi. Evet evet Burcu. Rica ederim :) istersen chatspt ye tam bilgilerini yaz. Maaşını vs yaz zaten sana tam hesap yaparak çıkartıyor.
gupse07 Zcvkk dogum oncesi rapor yani 32. Haftadan itibaren rapor veriliyor birde dogum sonrasi diye 2ye bolunebiliyor
sudeli4 gupse07 bencede altın bile yerinde durmuyor yani ilk yattığında toplumdaysa daha işe yarardı Benm bide 4 parçacada yattı hiç oldu bi şekilde bi yerlere gitti 😂😂