Ben gebeliğimi ilk öğrendiğim andan itibaren bu sorunla boğuşuyorum o nedenle sizi çok iyi anlıyorum. Ben miyomum olduğunu zaten biliyordum ancak bana öncesinde söylenen miyomun yeri ve büyüklüğü de malesef bambaşka çıktı hamile kaldıktan sonra. Rahim kas dokunun içindeymiş miyom ve orta sağa yakın bölgede. Kese de sağ tüpe sadece 1 cm uzakta, yani çok yakın. Başlarda dış gebelikten çok şüphelenildi ama şu an dokuz haftalığız pek bir sorunum yok. Pek çok doktora gittim genel kanı şuydu, miyomun büyüklüğü ve yeri önemli, kese ile etkileşimi önemli. Benimki malesef keseyi tüpe itiyor ama şu anda kadar sorun olmadıysa daha da olmaz dedi doktorlar. Sadece aşırı ağrılı geçebilir dediler ki gerçekten öyle oldu. Son üç gündür sağ tüpüm ağrıyor. Çok korktum ama birden aklıma magnezyum takviyemi birkaç gündür almadığım geldi. Hemen tekrar başladım, doktorum ocean extramag vermişti bana. Onu içince nedense geçiyor. Şu anda mesela az da olsa rahatladı ağrım. Bir de tabi bu risklerden dolayı progesteron da kullanıyorum. Folik asit gibi ek vitaminleri saymıyorum bile onları zaten kullanıyorum. Ama özellikle takviyelerden magnezyumu göz önünde iyi bulundurun. Sanıyorum rahim kaslarımı rahatlatıyor. Bu arada miyomlu gebelikte ilgili bir sürü doktor dolaştım şu süreçte. Çoğu bundan bir şey olmaz sadece ağrın olur dedi. Hatta perinatoloji uzmanı bu tablolarla sık karşılaştığı için en normal karşılayan oydu. Kanamamız yoksa bence hayatı kendimize zehir etmemizin çok pimpirikli olmamızın anlamı yok. Haa bir de ben doktora dış gebelik ise ya da cocuk düşer ise ağrısı nasıl olur dedim. Çünkü zaten rahmim ağrıyordu miyomdan. Doktorum da bana dayanamayacağın bir ağrı olur o zaten ve sen anlarsın bir şekilde dedi. Biraz içgüdülerimize güvenelim. İnşallah sağlıklı süreç geçiririz. Bu arada üşüttüğüm ya da herhangi bir şeyi stres yaptıgım anda rahmim kasılıyor ve miyom ağrı yapıyor. O yüzden stressiz olmak çok önemli.