saygili1
İlk kaybı yaşayınca 12 haftalıkken doktor direkt down sendromu olabilir veya trizomi felan saydı ödem toplamis heryeri dedi fakat kızımın kalbi duralı 2 hafta olmuş suyun içinde zaten şişmiş. 11.haftada fetal dna vermiştik kürtajdan sonra sonucu çıktı sağlıkliymis kızımız. Tıbbi genetige eşimle gittik bakmadilar yolladılar bizi ilk kayıp normal hangi birine bakalım dediler. Özelde perinatoloji doktoru buldum ona gittik benden trombofili paneli istedi antikor testi yaptı. 2 genimde taşıyıcı çıktım ama basit genlerden dedi hamile kalınca kan sulandirici hap kullandım. Yinede kalpleri durdu yetersiz geldi büyük ihtimalle. Bizi genetige yönlendirdi esimle kromozom analizi testi verdik bu sefer testi aldi sehir hastanesi… Plesantada az bir pıhtı dahi olsa durur bundan sonra senin kesinlikle iğne kullanman lazım dedi. Romatolojiye gittim oda ana antikor ve lupus testi aldı lupus pozitif geldi ama doğrulama için tekrar yarın test vereceğim.
Kendi doktorum hamile kalmadan önce hapa başlayalım hamile kalınca iğne ekleyelim dedi.
Biraz uzun oldu kusura bakmayın