suragungor Sementa63 cok sukur ya iyi bari size soyle bir tavsiyem olacak nefroloji veya kardiyologa gidin gitmeden oncede 1 hafta boyunca sabah aksam tansiyon takibi yapin benimde kanda cok az miktarda enfeksiyon cikti ama o onemli degil demisti doktorum korkulacak bir durum yokmus. Bir surede cok is yapip kendinizi yormayin bol su icin dinlenin kendinizi yormayin stresten uzak durun ve tuzlu yememeye ozen gosterin ama tuzu tamamen kesmeyin
yasarceyda12 Sementa63 canım geçmiş olsun gebelik tansiyonum var benimde 14/9 anlık gerginlikten çıkmış olabilir 14/8 çok nadirde olsa bendede oluyor tansiyon genel sıkıntı ama öyle bi çıkmayla birşey olacaklik bi durum değil tabi dikkat ermek lazım seninki düşer muhtemelen
Sementa63 bizzocone Bulutlarda Bulutlarda Ayseguls_baby bsrbrkysr184_ suragungor Damla_111 Kukoss Deletedmom_297 Eliffceeeee yasarceyda12 Yektek22 Kızlar az önce tekrar ölçtüm uykudan uyanır uyanmaz, 15/10 çıktı. Gece 13 çıktı hastsnede ve gidebilirsin dediler, ne yapmam lazım çok korkuyorum ilçedeyim özel hastane yok devlette malum pek ilgili değil sanki, eşime okula gitme izin al beni kadın doğum kliniğine götür dedim kafana takma limonlu us iç, gelince gideriz dedi nasıl bekleyeyim o gelene kadar gece de ben ambulansı aradım aracımız olduğu halde cahilsin dedim hamileyim biraz araştır dedim 😭
bizzocone Sementa63 ay okuyunca çok rahatladım çok geçmiş olsun bol bol dinlenin stres yapmayın sağlıcakla kavusun bebeginize
Sementa63 8143 Benim ki stresten oldu canım kocam ve kızımın 1.sınıf okuma yazma savaşı yüzünden burnumdan getiriyorlar her akşam
8143 suragungor çok sağol cnm bugün alfamete başladık durduk yere tansiyon anında çıkıyor 2 kere alfamet aldım 1 kerede nidilcard aldım
Yektek22 8143 ya yanlış anlamayın ama neden her tansiyon postunun altına aynı şeyi yazıp duruyorsunuz iki gündür? Post açan anneler zaten panik telaşlı neden her yazana kendi yaşadığını kötü örneği verip iyice geriyorsunuz ki
8143 Yektek22 benim amacım kötü bişey yazmak değil başıma geleni ve riskli oldğunu yazıyorum kimseye panik yapmakta değil hayıe sadece ben değilim yani kötü bşey amacım asla olamaz ben 5 yıl bekledim anne olmayı bnu anlayamzsınız bazı şeyleri çeken bilir anlamanızı beklemiyorum herkesin stresten kaynaklı olmuyor
myangelson Yektek22 burada yazılan kötü birşey yok ki. Tansiyonlari yüksek olduğu için hastaneye yatirdiklarini belirtmiş. Bazı kişiler önemsemiyor çünkü bu durumları hanımefendi de ciddiyetini belirtmis. Bunda gerilecek birşey yok. Sanki felaket tellalligi yapmış gibi konuşmayın lütfen. Yüksek tansiyonda hastaneye gidilmeli 14-9 sınırdır tansiyonda hamilelikte. Beni de çok hastaneye yatırdılar yüksek tansiyondan dolayı ve 13-14 çıkıyordu o halde yatırdılar
Yektek22 8143 benim neler yaşayarak anne olduğumu nerden biliyorsunuz ki anlayamazsınız diyorsunuz mesela ? Tek zorluk çeken siz değilsiniz benim başımdan neler geldi geçti ne acı tecrübelerim var ama benzer durum yaşayan hiç kimseye aa bak ben bu yüzden böyle oldum sende kesin söyle yap diyip daha çok panik yaptıramam. İyi niyetinizden şüphem yok ama idrarda protein çıktı diyene de aynı şeyi yaziyorsunuz tansiyonum hafif yükseldi diyene de tedbir amaçlı holter takıldı diyene de herkese ben hastanede yatıyorum gebelik zehirlenmesi dediğinizde yoksa da insan panik yapıyor. Kötü niyetli değiliz diye yaptıklarımız doğru olmuyor maalesef ben bunu söylemek istedim yoksa sıkıntı yok 🌸
8143 Yektek22 anladım dhada kimseye bir yorum yapmam ben kötü hiç amacım yok olamazda hiç bir zaman olan risklerden bahsettim doktorumun dediği gbi
happyjelibon06 Sementa63 bence hemen gidin şu an ben de yatıyorum doktor biz tansiyonu hiç sevmeyiz dedi
myangelson Sementa63 evinizdeki cihazin arızalı olma ihtimali var mı? Ben evde olcerdim 15-16 hastanede olcerlerdi 13. Manuel ile ölçüldüğünde normal çıkardı ama otomatiklerle ölçüldüğünde yüksek çıkardı sizde de böyle bir durum olabilir mi şuan? Hastaneden çıkarken tekrar yükselirse gelin veya şöyle yapın gibi birşey dediler mi?
suragungor Sementa63 limon sıkıp limon icin ve ayaklarinizi yuksek bir yere uzatarak biraz yatin dinlendikten sonra tekrar bir ölçüm yapın sakin ve panik yapmayarak olcum yapin ama doktorum yuksek cikacak diye stres yapip tansiyonunu daha cok cikariyorsun demisti bana ölçümü yaparkende yaslanmis sekilde oturarak olcum yapin tekrar yuksek cikarsa takipli doktorunuzun oldugu hastaneye gidin veya kardiyolojiden randevu almaya calisin kotu olmasaniz bile esinizi arayin cok kotuyum diyin telaslanip gelir belki hastaneye gidin tekrar ve hastaneye sunu mutlaka soyleyin gece acile geldim tansiyonum yuksekti hala yuksek dusmuyor diyin sizi eve yollamasinlar gerekiyorsa 1-2 gun yatisiniizi yapsinlar hemsire ve doktor takibinde olun endise edip korkmayin ama uzun sure tansiyonum yuksek cikti bir dustu bir cikti bir sey olmadi onemli olan erken farketmis ve onlem almaya calisiyor olmaniz
Yektek22 Sementa63 eşinizin evde olması gerekiyor bence kesinlikle. Tansiyonunuz yüksek diye stres yaparsanız daha çok yükseliyor. Balkona çıkın temiz hava alın limonlu su için mutlaka. Ölçüm yap yine yüksek çıkarsa uzak bile olsa özel bir hastaneye götürsün eşin nasılsa arabanız varmış araba bile olmasa taksi ile de gider insan önemli durum çünkü. Devlet ilgilenmiyor çok bu durumlarda maalesef
Sementa63 myangelson Evdeki cihaz otomatik. Yok demediler gel diye kan ve idrara baktı kadın doğum acildeki ebeler tekrar tansiyon ölçütüler 13 çıkınca gidebilirsin dediler pretisyen de baktı sonuca tamam dedi bu kadar
Yektek22 myangelson sadece bu post altına yazdığı yazı için demedim en a 3 4 tane post altına aynı yazıyı yazmış tansiyonu 13 gelen birisine de aynı yazıyı yazdı. Tansiyonun ne kadar önemli olduğunu bizzat ben çok iyi biliyorum zaten tansiyon yüzünden hastaneye yatilmaz demiyorum. Ama her tansiyon protein diyen de kötü bir tecrübe anlatılarak panik yaptirilmaz. Tansiyonu etkileyen en büyük etken stres sonuçta.
myangelson Sementa63 peki şuan herhangi bir baş boyun ağrısı, mide bulantısı, kusma, gözün önünde siyah birşeyler uçuşması, bulanık görme gibi şikayetler var mı?