nursenasu27 cennetmelegininannesi canım her cihazın ölçümü farklı oluyor ondan dolayı farklı yerlerde ölçümler de bu şekilde değişiklik olabiliyor eğer şehir hastanesine gitme imkanın varsa genelde sabahları erken gidildiğinde belli poliklinikleri var ona randevusuz fiş sırası veriyorlar mesela burdaki şehir hastanesi öyle poliklinik5 de randevusuz hasta alıyor 32 haftanın altında olan hastalara 32 üstünde olanlara da poliklinik6 bakıyor
cennetmelegininannesi nursenasu27 onu bilmiyordum aslında cihazdan değil de benim bir kaybım var bir doktor onu enfeksiyona bağlıyor diğeri açıklığa bir diğeri kararsız kaldı biri risk almam asla dikiş atarım (ölçmedi bile) diyor öbürü gerek yok progestan yeterli rahim ağzın sağlıklı dedi. O en son ki de plesentayı bekliyelim dedi. Birde dediğiniz gibi yapayım erkenden kalkıp gideyim bir
nursenasu27 cennetmelegininannesi yine de devlet hastanesi işte ben şu an mecburi gidiyorum olduğum şehrin yabancısıyım hangi özel iyidir bilmiyorum doğum için hâlâ özel hastane arayışındayım devlet hastanesine zorla vitamin vs yazdırıyorum kendime Rabbim düşürmesin onlarsızda etmesin dicez
cennetmelegininannesi nursenasu27 haklısınız devlet hastanesi de böyle uğraştırıyor zorlaştırıyor işte
mabel_n Bebek önce kesede oluşuyor, plasenta da 8. Hafta itibariyle gelişmeye başlıyor, işlev görmesi de 10. Hafta gibi oluyor.
cennetmelegininannesi @“mabel_n”#p38431402yorumunuz için teşekkür ederim çok takılıyordu cidden kafama
ecemk94 cennetmelegininannesi doktorunuzun bahsettiği şey şu olabilir. İlk haftalarda karın ve göbek zaten belli olmuyor ama şuan ben 18.haftamdayım ve göbeğim sola doğru daha şiş sağ taraf boş gibi. Plasenta orada yerleşmiş oldu yani belki böyle bişey demek istemiştir. Anlatabildim mi bilmiyorum ama 😅😅😅
cennetmelegininannesi ecemk94 olabilir bizimki daha küçük nerede olduğunda belli değil ama karında görünmüyor benim rahim ileri derece de geriye gidip ters dönmüş bebek sadece vajinal usg de belli oluyor sırt kısımda şuan için demişti. Doktor da haklı bebek nerde belli değil ki eşi olsun 😂
Polikistikanne İlk bebek oluşsa da hemen akabinde plasenta oluşur. Ama doktorunuzun bahsettiği durum plasentanın baştan var olması değil de yerleşeceği- tutunacağı alan. Kimi rahim ağzına yerleşiyor kimi daha yukarılarda ya da sağda solda gibi. Genelde 12-14 haftada belli eder kendini. Özellikle sizde plasenta previa gibi aşağı yerleşimli bir durum görünüyorsa doktorunuz bu sebeple takip için söylemiş olabilir çünkü yukarılarda görünseydi zaten böyle bir şey demezdi diye düşünüyorum 🙏🏻
cennetmelegininannesi Polikistikanne hiç bilmiyorum bana bişe demedi sadece bunu dedi ve benim hala karından bebek görünmüyor ileri derece de rahaim ters dönüp geriye gitmiş vajinal bakmadan göremiyorlar bebeği. Alakası var mıdır hiç bilemiyorum
Zeliha_plt38 cennetmelegininannesi plasenta ile bebek aynı anda oluşuyolar ve 11, haftada yerleşimi tamamlanmış oluyo genelde ama cihaz falan eskiyse bazen tam yerini göremiyo doktorlar bi sorun olsaydı zaten söylerdi sorun olduğunu sanmıyorum beklemek en güzeli içini ferah tut sen
Strongirl_ cennetmelegininannesi dollenmenin 6. Gününden itibaren plasanta oluşmaya başlar. Yaklaşık 8 ile 10 haftaya kadar bu oluşum devam eder. Bu süreçte bebeğe herhangi bir besin saglayamayacagi için bebek yolk saç adı verilen kesecik ile beslenir. 10. Haftalarda yolk saç kaybolmaya başlar ve bebek artık plesantadan besin almaya başlar. Ve bu dönem plesanta rahmin bir bölgesine yerleşir. Bu karninizin ön kısmı da olabilir sırtınıza gelen kısım da olabilir rahim ağzı veya ağza yakın bir bölge de olabilir.
Ecisbicis cennetmelegininannesi ilk yolk kesesi oluşur sonra 9. Haftadan sonra plasenta oluşmaya başlar, embriyo çoktan oradadır zaten
Beyzz24 cennetmelegininannesi plasenta gebelik ilerledikçe yukarıya çıkıyor daha haftanız küçük olduğu için beklemek istemiştir. Benimde ilk haftalar rahim ağzına yakındı ve doktorum ilişki yasak diyordu. Zaman geçtikçe yukarıya çıkıp yerleşecek belki onu beklemek istemiş olabilir 😊
Deleted33000 cennetmelegininannesi yumurta mı tavuktan çıkar tavuk mu yumurtadan çıkar sorusuna benzemiş kız kusura bakma çok güldüm soruna gelince tahminimce bebekle birikte oluşuyor ama bebek daha hızlı büyüdüğü için plasenta görünmüyor ilk yolk kese oluşur sonra bebek sonra plasenta görünür