Pink29 kuzum öncelikle bebeğin yanına geldi ya, o an durumun şoku bebekle tanışma doğum ağrıları derken insan napacağını bilemiyor. Bak not al mutlaka, habire ten teması kur, yani soyun bebeği de soy kucağına koy. Teni tenine değerse süt kesin hızlı gelir. Bi de sana 2 saatte bir emzir diyen hiçkimseyi dinlene, habire emzir, habire meme de tut bebeğini. 10 dakikada bir yarım saatte bir sürekli memenden emsin. İnan gelir. Az gelse dahi o süt var, asla pes etme sütüm yok deme. Başta hiçbir hemşireyi dinleme mama ver kesinlikle , ilk 3 4 gün sarılık oluyorlar. Mamayı da aşırı vermesen bile olur, ara ara biraz versen olur zaten mideleri küçücük. Hemşireleri dinleme. Bazen sütün tam gelmesi 5 günü bulabiliyor. Kişiden kişiye değişiyor. Ben süt kanallarım açılsın diye aşırı sıcak suyla duş alıyordum göğüslerime sıcak su tutuyordum. Baya işe yaramıştı. Bebek emdikçe süt artacak. Hiç kaygılanma, mama olayı da şu şekilde ilk 1 hafta sarılık olmasın diye az az verebilirsin bence. Ama sonra verme sütün artınca, anne sütü alsın sadece. Aslında ilk 3 gün bebeği hiç kucağından indirmezsen inan mamaya bile gerek kalmaz sütün yeter. Ben sarılık olmasın diye mama tavsiye ediyorum yoksa mamaya gerek yok.