Havin49_ şu uslübunla sana cevap vermem normalde ama hadi senin seviyene ineyim.. Bak birincisi sezeryan doğum değil. Ameliyat. Çok bir haltmış gibi övündüğün sezeryan 70 senedir yapılıyor. Bil bakalım 70 sene önce insanlar nasıl doğuruyordu? Ademle havadan bu Yana senin küçümsediğin, alay ettiğin normal doğumla kadınlar doğuruyordu. Ben anestezi teknikeriyim. Hastane, ameliyat benim işim. Benden daha iyi bilmediğin bir konuda konuşma. Ben çat diye doğurmadım. Dar denilen çatıyla doğuma girdim ve 4.5 kg çocuğu doğurdum. Bunu anlattım. Senin gibiler zaten sezeryan olsun. Doktorlar asla bu uslupla yaklaşan kadınları normal doğuma almazlar, ha aldılar diyelim, gönderirler başına ebeleri ben onun nazıyla niyazıyla uğraşamam sen hallet çatıya çıktığında beni çağır derler. Bu da özelde böyle olur. Devlette de aynı benim anlattığım gibi dopuramayacaksan yapmasaydın derler. Çünkü uslüp, hastanın direnci ve kişilerle nasıl konuştuğu burada çok önemli. Senin uslübunla hastanede muhatap bulamazsın. Doktorlar ve hastane çalışanları böyle saygısız insanlara tahammül etmezler. Sana yardımcı olmak isteyen insana sen saygısızca konuşabiliyorsan o da hasta seçme özgürlüğünü kullanır… Öncelikle saygılı konuşmayı öğren.