Pink29 kuzum ama burada şuna dikkat et, mamayı sarılık için kullandığını unutma. Emzir önce güzelce , sonrasında emzirirken yukarıdan damlat. Bence başta memenden aşağı damlat, çünkü zaten mideleri aşırı küçük biberona gerek bile yok. Şırınga ile de verebilirsin.
Ya şöyle , bazı kadınların sütleri birden çok fazla geliyor. Hani her kadın kesin mama kullanmalı diye bi şey yok. Ama eskiler şekerli su verirmiş, neden? Sarılık olmasın diye. Yani vermeyin mama diyorlar da, sarılık olunca doktor mama başlatıyor. Yani bir iki gün az az mama vereceğine , bi bakıyorsun çocuğun sarılık olmuş, günde defalarca veriyorsun , hangisi daha kötü bi düşünmek gerek.
Bir de hamileyken doğuma yakın sütünü erken getiren kadınlar var. Hatta yurtdışında baya popüler bi şeymiş. Ama erken doğumu tetikler diye ben serklajlıydım zaten hiç düşünmedim bunu. Ya en mantıklısı biraz mamayla desteklemek.
Bak ben doğum yaptım, bana geldi hemşire 2 saatte bir besle dedi, çocuk doktoru geldi 2,3 saat arayla besle dedi. Yanımda büyüklerden bilen biri de yoktu , eşimle tektik. O acemilikle onlara güvendik, çocuğum kilo kaybetti o ara. 1 ay full 2 saatte bir bebeğimi emzirerek geçirdim. Uyandırmaya çalışıyordum uyanmıyordu , topuğunu sıkıyordum uyanmıyordu artık sinirlerim bozulmuştu üzüntüden. Yani nolurdu da mama verseydim diyorum , zaten 4. Gün mamaya başladık sarılık yüzünden. Ondan böyle bi tavsiye verdim sana.
Benim bebeğim 3200 doğdu ama hem biraz minyondu hem kilo verdi o süreçte. Sonrasında tekrar kilo aldırmak için canım çıktı. Şimdi anne sütü veriyorum, desteklemek içinde günde bir kere mama veriyorum ama az miktarda. Hipp in keçi sütlü olanını kullanıyorum, çok iyi geldi oğluma tavsiye ederim.