Selim_Alparslan aysegulk07 ilk bebegimde 8.haftada duruma atmıştım fakat ikinci cok sıkıntılı gecti kimseye söylemedim herkes bebegim doğduktan 7.gunde yüzünü kapatıp duruma atınca şok oldular 😅 bence soyleme
kartanesi___ aysegulk07 paylaş bence de gözlerden çok sakınmak da iyi değil nazar en çok nazardan korkana değer
Selim_Alparslan kartanesi___ yok artık paylaşmayınca evlatlık mi alınmış oluyor nazar diye bir şey var
kartanesi___ Selim_Alparslan Nazarı düşünen kişi bebek doğduğunda da paylaşmaz yani hamileyken köşe bucak kaçıp saklamak sonra bebeği paylaşmak bana tuhaf geliyor
tahamommy aysegulk07 hamileyken hiç paylaşmadım, doğup 1 aylık olunca eve gelen çiçekleri paylaşmıştım herkes şok olmuştu 😅 sonrada yüzü gözükmeyen bi post atmıştım öyle ama paylaşırken sürekli dua okuyodum 🤣 insan sürekli sakınmak istiyor tedirgin oluyor
Selim_Alparslan kartanesi___ Hamilelik cok farklı ama ikisi ayni sey degil. Karninda kalbi durabilir, dogum sırasında da aynı şekilde yada hasta olur aldırmayı düşünür. Köşe bucak saklamak değil ki bunun adı olumsuz şeyler yaşayınca bu sefer kişiyi kıracak sözler sarf edebilirler. O yuzden doğduktan sonra paylaşmak daha mantıklı. Eskilerin lafı vardır doğmamış çocuğa don biçilmez diye.
kartanesi___ Selim_Alparslan Evet orası öyle ama doğduktan sonra da nazar değmeyeceği veya Allah korusun bir şey olmayacağı belli değildir ki eğer doğduğunda paylaşım yapılacaksa en azından doğuma yakın da patiktir zıbındır bir şeyler paylaşıp insanlar hazırlanmalı. Öbür türlü daha çok konuşuluyor çünkü helal olsun ne ara hamile kaldı da doğurdu şeklinde
aysegulk07 Selim_Alparslan bu konuda çok haklısınız da ilk bebek olunca insan heves ediyor işte ama dozunu bilmek lazım herşeyin kesinlikle haklısınız
Selim_Alparslan kartanesi___ Hayatta hiçbir şey belli değildir zaten kader diye bir kavram var suan yaşıyoruz 1 sn sonra ne olacağı belli değil tabiki benim arkadaşım 2 aylıkken surekli hamileyim diye durum atıyordu 3 aylık olunca kalbi durdu o yuzden etrafımda olumsuz duyumlar cok var. Paylaşım yapıp yapmamak kişiye kalmış bu biraz da çevre faktörleri ile alakalı bir durum. Benim numara listemde kıskanç ve yarış halinde olan hiçbir arkadaşım yok bu yuzden 2 ay önce rehber temizliği yaptim içime sinmeyenleri sildim. Geri kalanları zaten gerçekten birbirimizi sevdiğimiz ilkokul üniversite arkadaşlarım var . Aramızda kıskançlık olmaz. Nazar , hasedden doğar. Ben her gün görüntülü görüşüyorum sevdiklerimle bebegim 2 aylik olcak şuan cok sukur nazar değmiyor onlar bile sure dua okuyor telefonu açar açmaz. Niyet diyelim biraz da buna 🥰
Kubar kartanesi___ yakınınız sayılacak ama en yakın olmayanlarda zaten gebelik ilerledikçe duymazlar mı?😁mağara da yaşamıyorlarsa illa duyarlar
QueenBahar_ penbe_karisi o sırada uygulamadaki herkesin bilmesi bebeğin ismine kadar çevrenden saklıyoruz ama burda noo 🤭😂❤️
Kubar aysegulk07 ben asla paylaşmam tavsiye de etmem. Ne gerek var ki en yakınlarınız zaten biliyor. Çok gereksiz bir şey ve daha 12.hafta rabbim sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin. Haset eden olur. Akıllı bi annenin bunu yapma gereksinimi duyacağını hiç zannetmiyorum beğenilme ve ilgi arzunuzu bi tarafa bırakıp bebeği koruma güdüsüyle hareket edin lütfen. Her ihtimali düşünün lütfen kayıp yaşayan nice anne bunun açıklamasını vs insanlara yaparken keşke gebeliğimi hiç duyurmasaydım uzun süre diyorlar bu en kötü senaryo. Yerinizde olsam paylaşmam canım
aysegulk07 Kubar yo şu an 14 teyiz 15 E gireceğiz ama belki birkaç hafta sonra atarım gibi bilemiyorum ya çok kararsızım yengem ultrasonunu bile paylaşmıştı şükür çok iyi geçti hamileliği de bebek de iyi işte herkesin düşüncesi farklı enerjisi farklı bende daha tam karar vermedim bakalım hayırlısı
Selim_Alparslan aysegulk07 evet ilk gebelikte insan cok heyecanli oluyor doktordan gelir gelmez paylaşmıştım cok mutluydum. Hamilelik çekimi, yenidogan çekimi vs her seyi yapmıştık. Yaşımda 20 idi. Birazda kucuk olunca insan daha cok heves ediyor 🥰
irmairma aysegulk07 ben 24. Haftadayım hiç yaplaşmadım canım sadece aileler ve yakın dost çevresi biliyor. Paylaşasım gelmedi ilk bebeğim çünkü, cinsiyet partisi de yaptık kendimi zor tuttum 😅 doğumdan sonra herkes görür zaten
aysegulk07 irmairma doğumdan sonra hamileyken çekindiği fotoları atanları gördü bu gözler 😅 sağlık olsun bakalım belki birkaç hafta sonra atarım gibi
bebeklerim__ aysegulk07 yzuu filan gozukmuyecek kendisi de karnında bence at gitsin nazar duası enter yaparsin 😀
irmairma Ben ama nazardan korktuğumdan değil, içimden gelmedi zaten ilk 4 ay çok zordu yeni yeni iyiyim yemem içmem düzeldi, 28. Haftada hamile fotoğraf çekinmek istiyorum o zaman psylaşırım heralde
aysegulk07 irmairma göbeği açık foto çekimleri yapıp paylaşanlar bile var bizimki çok masum bi istek bence 😂
Kubar Selim_Alparslan nazar hasetten doğmaz canım yanlış biliyorsun sevgiden de nazar doğar. Güzel şeyler hafif gizlenir mümkünse sahip olununca söylenir 😁
kartanesi___ Selim_Alparslan İlk aylarda paylaşmayı ben de çok yanlış buluyorum. 23 haftayı geçtim hâlâ paylaşmadım ki normalde instagramda fenomen gibi takılan biriyim🤣ama biraz daha geçsin paylaşmayı düşünüyorum insanlar nereden çıktı bu diye değişik değişik tepkiler vermesin diye. Allah bütün evlatlarımızı korusun inşallah