sbulut64 Herkese merhabalar. 19+4 günlük hamileyim ama artık bu kabızlık normal hayatımı etkiledi. Ne yapsam faydası yok gaz sancısından da çok kötü oluyorum sizin çok işe yarayan bir öneriniz var mı?
baby0707 sbulut64 bol su tuketimi diyorlar bende cok cekiyordum kabizliktan suan basur olustu kanamam oluyo surekli kabizlik cok kotu bisey hemen onlem alin
misafir4578 sbulut64 Bende tek bir yöntem ise yaramadi canım doktor duphalac güvenli dedi onu kullandım sabahları aç karnına zeytinyağında bekletilmiş incir yiyip üstüne bir bardak ılık su içtim arkasına 1 kase kayısı erik karışık hoşaf içiyorum ekmek tam buğday filan yiyorum salata yiyorum kefir içiyorum ara ögunumde hamur işi hiç yemiyorum günde 2.5-3 litre su tüketimi yapıyorum serklajim var ikinmam kesinlikle yasak birde bu benim bulduğum yöntem dolapta donmüş organik yenebilir hindistan cevizi yağını küçük 1-2 parca fitil gibi makattan gece yatarken kullanıyorum sabaha tuvalete cikiyorum ( ben hiç hareket etmiyorum gebeligimi yatarak geçiriyorum ) sizin öyle bı durumunuz yoksa yürüyüş en iyi cagresi
tahamommy sbulut64 kan ilacı olarak ne kullanıyorsunuz bilmiyorum ama genelde kabızlık sebebi o oluyor, ben kan ilacını değiştirince rahatlamıştım ocean microfere geçmiştim, birde kuru kayısıyı kaynatıp sabahları aç karna içmekte fayda ediyor
sbulut64 baby0707 suya çok dikkat ediyorum ama olmuyor 4 gün oldu çıkamıyorum tuvalete karnım şişti iyice artık 🥺
Hatice-6868 baby0707 bende de oldu ölecektim resmen doktor daflon verdi geçmişti bugün tekrar çıktı doğum sonuna kadar içmeliyiz bence
sbulut64 misafir4578 çok geçmiş olsun size de umarım sağlıcakla kavuşursunuz. Hindistan Cevizini deneyeceğim muhakkak bunu denemiştim.
sudeli4 sbulut64 bir şurup var cnm duplach Mıydı orolac mıydı öyle bseydi gebelikte güvenli ilk gebeliğimde bende kullandım . Kompostolar kayısı kuruları hiç biri artık işe yaramıyordu
Eren1 smyrgkc ben aşırı yürüyorum kırk dk rahat ınan demir vitamini benı mahfetti gebertti affedersin bu üç gündür
kurtoglucnr sbulut64 sabah aç karnına 5-6 adet kuru kayısı ye akşamına tuvalettesin bendede aynı sorun var kayısı yemeden çıkamıyorum
tahamommy sbulut64 ferro sanol berbat bişey ya kesin kabızlık sebebi o doktorunla konuş değiştir istersen bende ilk haftalar onu kullandım mahvoldum değiştirdim rahata erdim
Yagamin sbulut64 Ben de o ferroyu kullanıyordum kabızlık yapınca bıraktım ve doktora söyledim başka demir ilacı yazdı o da kabızlık yaptı onu da içmedim tekrar gittiğimde bu kez laktofe yazdı toz şeklinde ve çocuklar için aslında ama çok iyi geldi. Onu da sabahları değil akşamları yemekten bir iki saat sonra içiyorum hiçbir şekilde kabızlık yapmıyor. Ama bunu da gündüz içersem bu da hafif bulantı ve karın ağrısı yapıyordu gece içmeyle çözdük
Minis2 İki hamileliğimde de kabızlık sorunu yaşadım acillik oldum lavman yaptırdım kaç kere ikisinde de doğuma kadar magnezyum ve magnesi calsine kullandım ama en etkili şey benim deneyimlediğim yürüyüş yapmak. Yürüyüş yapmazsanız ne yerdeniz yiyin kabız olursunuz. Günde bir kerede olsa 15 20 dklık yürüyüş yapın çok rahat wc çıkarsınız. Keşke ilk gebeliğimde bunu yapsaydımda basur olana kadar kabız olmasaydım diyorum şimdi🫠
sbulut64 Minis2 aslında çok yerimde durmuyorm.ama tabi yürüyüşle bir değil bugünden itibaren yürüyeceğim duzenli
Minis2 baby0707 geçmedi maalesef doğumuma bir hafta kaldı fitil ve krem kullanıyorum hala o biraz hafifletti ve kanamayı durdurdu. Kızımda doğumdan sonra geçmişti sadece kabızlık yaşadığımda tekrarlıyordu inşallah yine geçer diye dua ediyorum
Minis2 sudeli4 kesinlikle yapısal bazılarında beslenmeyle çözülemiyor. Ben ne yağlar içiyorum çay kahve tüketmiyorum magnesi calsine içiyorum her akşam ona rağmen oluyor 🫠
hazelkbsk sbulut64 ben doktorumun onayı ile sabah aç karna lif ve probiyotik içiyorum sürekli oturarak çalışıyorum çok hareket halinde de değilim suyu da biraz çok içince çok şükür sorun yaşamadım öneririm bende etkili oluyor