Gulbahcesi_ Raincu çok sevındım senın adına saglıkla mutlulukla büyüt bebeğini 🧿benımde aynı herkes korkulu seyler anlatıyor bebegımde 3500 kılo doktor 4 ü geçerse sezeryan dedi suan 38 haftadayım ınsallah normal olarak dünyaya gelır senın gibi bır çırpıda allah da bizi kurtarsın sağlıkla alalım kucağımıza
Raincu Gulbahcesi_ amin inşallah.. normal doğum gerçekten zor ama hayatın boyunca hatırlayacağım farklı bir deneyimdi.. her iki doğumda kendi içinde zor bence.. Allah her ikisini yaşayana da güç versin en kolay ve sağlıklı şekilde kucağınıza alın yavrunuzu 🤲❣️
Raincu Mihraelif kesi olmayacak düşüncesini çıkar bence.. o an doğru olan ne ise onu yapıyorlar. Ve bu bizim için çünkü kendiliğinden dikiş atilamayacak şekilde yırtıklar olusabilirmis. Onlar kesiyj kendi atıyor ki dikerken onlara da bize de zorluk çıkmasın diye. Herkesin doğum süresi farklıdır ama biz yakın zamanlarda 5 cm açıklık olan üç kişi peş peşe dogurmusuz.. doktor odaya geldiğinde sıralamayı doğru yapmışım dediğim ikisi dogursu üçüncü de beni söylemiş.. yani 5 cmden sonra hareket falan edip acilmani hizlandirirsan hızlı olur.. uzun saatler sürerse işte o kısmı yasayanlarda var bilemiyorum..Allah her doğuran kadının yardımcısı olsun . Sancı çekerken herkese dua ettim.. tüm doğum yapanlara yapacaklara.. tanıdığım tanımadığım kim varsa diye.. bende bilmiyordum beni ne beklediğini ama sanki ertesi gün düşünürken ne yaşadım diye rüya görmüşüm gibi hissettim.. gerçekten şuan tarif et desen edemem o sanciyi.. o yüzden hiç düşünme hayatının en değişik deneyimi diye dusun..
bersah34 Raincu ilk önce hayırlı olsun Allah analı babalı büyutsün darısı başımıza insAllah🥰 ben nerdeyse 28 haftalık olucam benide sarmış korkular ikinci gebeliğim ama ilk doğumum olucak diğeri 9 haftalikken kürtaj oldum benim şuan herşey normal güzel gözüküyor ama ben çok öyle hareketli değilim çok kansız ve halsizim acaba bu doğumu zorlaştırır mi 30 dan sonra hergun yürüyüşe gitmeyi 35 ten sonrada artık egzersiz yer silme temizlikti birliktelikti kolaylaştıracak şeyleri yapmaya çalışıcam ama şuan öyle çok aktif değilim eşimde çok hareket etmemi temizlikti yemekti falan izin vermiyor bundan önce bı kaybımız olduğu için.
senem0987 Raincu bende normal istiyorum bebekte doğum pozisyonu almış bakalım daha 32+2 deyim inşallah vaktince normal olur ama bir yandan da tırsıyorum tabi
Raincu bersah34 yani kaybınız varsa dikkatli olun. Yaptığınız şeyler doktora sorun.. ben yürüyüş hamileyken yapmadım. Sadece gittiğim yerlere yurudum evin içinde günlük işlerimi yaptım. Doğum zamanı hiç yatmadım. Nst den sonra hemen kalkıp sürekli squat gücüm yetmediginde de yürüdüm.. korkmayın . O anı hiç düşünmeyin. Düşünseniz de olacak dusunmeseniz de. Dua edin bol bol.. ha ben birde Meryem suresi dinledim son zamanlarda anlamını okuyarak dinledim.
Raincu senem0987 evet ister istemez bilmediğimiz birşey korkutuyor. İkinci kez hamile kalsam yine nasıl olacak diye düşünüp korkarım yani. Ama o anı yaşama düşüncesi korku veriyor zaten. Yaşarken çok büyük bir güç geliyor. Bittiğinde vay be diyorsun ne yaşadım ama inanın o an sadece çok derin hissedilmis bir rüya gibi kalıyor. Bence bu da dogumun mucizelerinden biri.
Xxeson5 Peki kesiden sonra iyileşme döneminiz nasıl oldu? Hemen iyileşiyor mu oturup kalkmada herhangi bir sıkıntı oluyor mu? Temizliği vs nasıl sağlanıyor dikişe ekstra bir şey yapılıyor muuu
Raincu Xxeson5 henüz doğum yapali 4 gün oldu.. kesi atilirken hiç hissetmiyorsunuz. Dikerken çok hafif hissediliyor ama acı vermiyor. Sadece doğumdan kalan o yorgunluk tahammül bırakmadığı için o an olsun bitsin sabirsizliginiz oluyor.. sonrasında aslında zor değil ama bende hematom oluştu. Şişti morardı. Buz koy dediler birde bir pansuman verdiler günde 4 kez yapıyorum. O şişlik oluşması da herkeste olmuyormuş.. ama oluşursa iyileşmesi gecikiyormus. Arada sızılar oluyor ama vücudunuz da herhangi bir yere atılan dikiş bundan daha çok acıtıyor bence. Çünkü daha evvel parmağıma dikiş atılmıştı ve acısına dayanamamıştim bu öyle değil. İlk tuvalet biraz yaktı ama ikinciden sonra öyle olmadı. Oturup kalkarken dikkat etmeniz gerekiyor tabii tam üstüne oturmamaya dikat etmek lazım. Ama gün boyu aklınız orada olmuyor. Doğumdan hemen sonra duş alabilirsin pamukla pıt pıt dokunarak kuruluyorum. Hatta günlük duş alıyorum. Çok rahatlatıyor..o dikişten hiç korkmayın. Sezaryene göre çok çok iyi. Yanımda yatan sezaryenli bir kadın bana haline şükret dedi.. o daha zor hareket ediyordu. Yani o kesi beni kisitlamadi.
bersah34 Raincu ne güzel masAllah söylediklerinizi dikkate alacağım şuan ki gebeliğimde herhangi bi sıkıntı yok doktor gayet iyi güzel ilerliyor dedi serviks uzunluğu 34 milim erken doğum riski falanda yok dedi ama insan düşünmeden edemiyor rüyalarıma giriyor bazen Allah herkese kolay doğumlar nasip etsin insAllah🤲💙
Xxeson5 Raincu çok teşekkür ederim çok güzel açıklamışsınız, tezz zamanda hiç belirtisi kalmadan iyileşmenizi diliyorum🌸🌸 dikişte uyuşturuyorlar sanırım yoksa hissedilirdi gibi geliyor,uyuşturucu sprey varmış diye duymuştum
bersah34 Raincu çok sağolun içim biraz rahatladı . Allah herkese kolay doğum nasip etsin yavrularımıza sağlıkla kavuşmayı büyütmeyi nasip etsin inşAllah amin 🤲
Raincu Xxeson5 Evet kesi atarken uyusturdular mi onu farketmedim. Ama dikerken bir sprey sıktılar. O kesilen bölge hafif yandı ve uyustu. Acı hissettikce biraz daha sıkıyorlar zaten.. amin sizde kolaylıkla hayırlısı saglikli şekilde kucağınıza alın inşallah 🤲❣️