Elikkk Kızlar kendimce yaptığım yöntemleri sizlerle paylaşmak istiyorum kabızlığa el verişli bir bünyem var baktımki kabız olmuşum hemen yulaf ezmesi var litalife sabah uyanıyorum bir kase yoğurdun içine göz kararı ekliyorum arada sütede ekleyebilirsiniz maksat yulafı yemek saman gibi tadı var çünkü yoğurta ekledigimde içine pekmez katıyorum 1 saat beklemesi gerek yumuşadığında yiyebilirsiniz ve akşama tuvalettesiniz baktınız olmuyor 2-3 ard arda yapın çok sağlıklı bir lif kaynağı gerçekten sütle balla meyve katıyorum içine bazen güzel bir ara öğün oluyor ama tuvalete cikmamaniz imkansız ayriyetten hepinizin bildiği kayısı tuketiyorum o aralar suya ağırlık veriyorum ve dupalac çok gaz yapıyor ama mecbur kalırsam bir kasıkta dupalacak şurup içiyorum hepinize güzel hamilelikler
Zeymuh Elikkk canım bendede kabızlık çok oluyor ben sabah aç karnına 2 fincan su içiyorum 2 saat hiç bir şey yemiyorum bana çok iyi geliyor
DeryaOguzhan Elikkk bugün kahvaltıda ılık sütle karıştırıp yedim ben de ılık olunca yumuşuyor biraz. İnşallah akşama kadar sonuç alırım. Hayatım boyunca kabızlık nedir bilmedim 7 aydır peşimi bırakmadı 🤦♀️
Sedaahmet Zeymuh aynen canım bende kabız olduğum zaman sabah aç karna 1 bardak ılık su içiyorum. Öğlene tuvaletteyim yani 😁 su iyi geliyor banada.
Elikkk Buda güzeldi zaten uzmanlar yatağızın basında su bulundurun uyanır uyanmaz için metabolizmanız çalışsın diyorlar çok faydalı her gün yapmak lazım ama keşke bi suyla gitse benim kabızlığım öyle günlerce çektiğim oluyor bünyem çok inatçı bu hiçbişey ise yaramıyor bende diyenler için biraz
Zeymuh Elikkk canım sen sabah 7 de kalk ac karına 2 bardak su iç tekrar uyu azı 2 saat hiç bir şey yeme faydasını çok göreceksin
Tugba2626 Gece yatarken sıcağa yakın ılık su içip yatınca da sabah kolay çıkarsınız . Birde 2 hafta önce doktor söyledi denedim bende. Muz yerken yanında su içersen ishal su içmeZsen kabız yapıyor. Aynı senin dediğin gibi muz lifli olduğundan sanırım
Elikkk Tugba2626 bende muzu severim korkumdan yiyemiyorum demekki suyla birlikte yemek lazım süpermiş:))
Sedaahmet Herkesin bünyesi farklı işte. Ben cok fazla kabız olmam. Olduğum zamanda 1 gün sürer en fazla.sonra geçer hemen. Ben muzu cok yiyorum. Ama yedikten sonra su icerim hep. Hangi meyveyi yersem yiyim mutlaka su iciyorum arkasına. Alışkanlık olmuş bende artık. Herkes muz yeme kabız yapar diyordu. Ama bende aksine isal yapıyordu. Demekki sudanmış 😂😁
Yenianne92 Ben de bir tatli kasigi zeytinyagi iciyorum bir saat sonra wc deyim. Normalde suyu gunde 3litre icmeme ragmen kabiz olabiliyorum
Elikkk Yenianne92 oda çok iyi bir yöntem salatalara yemeklere atmakta çok işe yarayabilir bende bundan sonra geceleri vitaminlerimi ılık suyla alıcam inşallah faydası olur
Kahramanlar Bende hamile olduğumdan beri ara ara isallik var bir başlıyor bir bitiyor vitanimin probiyotik içeriyormuş o yüzden kabızlığı önlüyor birde demir ilaçları da bsğırsakları çalıştırıyor hiç kabızlık yaşamadım
Fatley günaydın kızlar, bende kaç gündür sorun yaşıyorum kabızlıktan. herşeyi denedim ama bir şey olduğu yok. yulafı denerim birde bakalım ne olcak. Karnım resmen acıyor artık :(
Fatley Elikkk Mutlaka paylaşacağım, yani bununla çözülürse inanımaz mutlu olacağım çünkü. canım acıyor. Yani nasıl bir sancı anlatamam başka birşey olsa allah korusun anlamayacağım.
Kahramanlar Elikkk dr yazdıkları ilaçlar zaten devlet karşılamıyor vitamin ilaçları birazda bizim tercihimizde dr balık yağı için ocean dedi mesela bana o çok kokuyormuş araştirdım marincap aldım